Dacă ești în căutare de noi rețete originale și gustoase, atunci asta este pentru tine. Secretul crenvuștilor în aluat este anume cașcavalul, care oferă un gust irezitibil acestei gustări. Cum se prepară, vedeți mai jos.


Ingrediente:

-250 g făină

-60 g unt

-75 ml lapte

-2 ouă

-20 ml apă

-4 crenvuști

-8 felii de cașcaval

-1 lingură oregano

-1 linguriță sare

crenvursti-in-aluat.faceb1_

Mod de preparare:

1.Se amestecă făina, untul topit, laptele, sarea, 1 ou și apa într-un bol. Se frământă bine aluatul și se întinde într-o fâșie subțire, cu ajutorul unui făcăleț. Se taie în fâșii pătrate de aprimativ 10×10 cm.

2.Se taie crenvuștii în jumătate. Se învelește fiecare bucată cu o felie de cașcaval și, apoi, se învelesc într-un pătrat de aluat. Se întind bine marginile și se lipesc. Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară cu oregano.

3.Crenvuștii în aluat se coc în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 15 minute.

Poftă nebună să aveți!

Foto: savuros.info

 

Distribuie articolul: