Sala Palatului Național a fost arhiplină, a doua seară consecutiv, pentru cel mai important concert al anului - gala decernării trofeului „Potcoava de Aur”, aflat la cea de-a X-a ediție. Pe 5 decembrie, Noroc Media a acordat premiile multrâvnite la categoria muzică ușoară. Cine s-a învrednicit trofee dar și de ce momente deosebite au avut parte spectatorii, aflați în continuare.

Momentele speciale nu au lipsit nici în cea de-a doua seară a concertelor „Potcoava de Aur”. Invitatul special din România, interpretul Aurel Moldoveanu, a fost aplaudat îndelung pentru bine cunoscutul șlagăr „Du-te Dor”. Cătălin Josan a ridicat sala în picioare și a fost chemat la bis cu „Cântec de Unire” – piesă care i-a adus interpretului și trofeul pentru cel mai bun interpret al anului 2015. La bis a fost chemată și artista poporului, Zinaida Julea, care a cântat la finalul concertului trei piese mai noi din repertoriul său.

Vezi aici declarațiile lui Cătălin de după concert, dar și evoluția sa scenică.

La ediția cu numărul X, Noroc Media a mai oferit, pe lângă trofeele bine cunoscute, trei premii speciale pentru trei oameni foarte importanți și valoroși în realizarea spectacolelor „Potcoava de Aur”. Este vorba despre Diplome speciale: Ion Cațăr – regizor de sunet la aproape toate spectacolele cu acest generic, Ștefan Ivașco – regizor de lumini și Svetlana Frumusachi – regizorul spectacolelor de câțiva nai încoace.

Trofeele aurite au mers, la fel ca și la categoria muzică populară, către interpret, autorul de muzică, dar și textier. Pentru aportul semnificativ adus la plăsmuirea versului cântat de interpreții autohtoni , la categoria textier, trofeul „Potcoava de Aur” i s-a acordat Vioricăi Nagacevschi! Vezi AICI declarațiile textierei de după concert.

nagacevshi

Pentru contribuția remarcabilă în domeniului artei compoziționale, cu lucrări care au cucerit o lume întreagă și bineințeles ascultatorii Radio Noroc, la categoria compoziție, trofeul „Potcoava de Aur” i s-a decernat compozitorului Eugen Doga! Acesta nu a foat prezent în sală, însă premiul a fost ridicat de soția maestrului, prezentă la spectacol.

Vedeți AICI o Galerie foto cu ținutele artiștilor din spectacol.

Photo 06.12.2015, 09 46 27

Precizăm că Gala concert „Potcoava de Aur” este un eveniemnt anual de totalizare în domeniul muzicii ușoare și populare de la noi și este organizat, al 1o-lea an la rând de Radio Noroc și Noroc TV. Anterior la categoria muzică populară, de acest trofeu s-au învrednicit: Maria Iliuț, Zinaida Julea, Ioana Căpraru, Mihai Ciobanu, Orchestra Lăutarii sau Nicolae Gribincea și Ansamblul Plăieșii. De asemenea, Anișoara Puică, Alexandru Vdovicenco, Ion Suruceanu, Anastasia Lazriuc sau Costi Burlacu și Corina Țepeș au primit anterior „Potcoava de Aur” la categoria muzică ușoară. Evenimentul se ține anual la început de decembrie și este un spectacol sută la sută live.

Foto: Noroc Media

P