A doua seară consecutiv, sala Palatului Național este arhiplină pentru un eveniment care va scrie istorie în muzica autohtonă. „Potcoava de Aur”, ediția a X-a, categoria muzică ușoară, merge către interpretul... Cătălin Josan!

„Vă mulțumesc din suflet pentru acest premiu. Este o onoare de fiecare dată să particip la acest frumos spectacol, îmi face o deosebită plăcere să vin, uneori doar pentru el de la București. Mă bucur că am onoarea să cânt cu artiști atât de talentați cum sunt Alex Calancea și bandul său și Frații Advahov cu orchestra lor. Vreau doar un lucru să mai adaug: Mă strădui să vă aduc de fiecare datî tot ce este mai frumos și mai sfânt printr-un cântec”, a declarat, vădit emoționat interpretul.

„Whaaaaaatt?!?!? Am extraordinara onoare să fiu deținătorul Potcoavei de Aur 2015, cel mai prestigios trofeu la care poate spera vreodată un interpret din #Basarabia, şi care încă n-am înțeles cum de mi-a fost acordat mie…?? La mulți, mulți ani, Noroc TV, Radio Noroc, Noroc Media – mă mândresc că sunteți principalii promotori ai valorilor naționale basarabene. Îi mulțumesc şi lui taică-miu – Nicolae Josan – care mi-a încredințat piesa lui din timpul Renaşterii Naționale din ’89 – „Cântec de Unire” – semnată de Leonid Ion Barbăroşie. Mulțumesc şi publicului pentru susținerea emoționantă, care mi-a lăsat un nod în gât până acum… Vorba cântecului, „măcar pentr-un cântec haideți să ne strângem, să ne amintim cine-am fost şi suntem!” #CantecDeUnire #PotcoavaDeAur#10AniDeNoroc #faracuvinte”, a scris Cătălin după spectacol pe contul său de Facebook.

Precizăm că acesta a cântat în cadrul concertului „Potcoava de Aur” piesa „Cântec de Unire”, melodie la care sala a aplaudat minute în șir și pe care a cântat-o împreună cu artistul. Cătălin Josan este primul artist din categoria celor lansați mai recent căruia i se acordă acest trofeu. Anterior, nume precum Ion Suruceanu, Anișoara Puică, Costi Burlacu și Corina Țepeș, Anastasia Lazariuc sau Yan Raiburg au fost deținătorii Potcoavei de Aur, premiu acordat deja al 10-lea an de Noroc Media – Radio Noroc și Noroc TV.

Vedeți mai jos evoluția lui Cătălin Josan în cadrul concertului Potcoava de Aur, seara I (4 decembrie, Palatul Național):

CÂNTEC DE UNIRE, în Palatul Național (Noroc TV și Potcoava de.Aur)(Cătălin Josan & Alex Canacea Band și Orchestra fraților Advahov)

Posted by Nicolae Josan on 5 Decembrie 2015