Specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează despre ultimele modificări cu privire la limitele maxime admisibile de nitrați în fructe și legume. Potrivit unei hotărâri recente de Guvern, a fost reglementat conținutul admis de nitrați pentru o serie de produse. 

Spanac proaspăt, conservat, congelat sau înghețat, salată cultivată în câmp deschis sau seră, salată de tip Iceberg și rucola. Totodată, în vizorul Hotărârii au intrat  alimentele care sunt preparate pe bază de cereale prelucrate și alimente destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică.

Din cele 22 de poziții, în prezent l se reglementează doar 14. Suplimentar, în Hotărârea de Guvern au fost menținute 8 denumiri de produse vegetale, cu reglementarea a conținutului de nitrați (varză timpurie și tardivă; pepene galben; pepene verde; cartofi timpurii; morcov timpuriu și tardiv; castraveți din câmp deschis sau teren protejat; sfeclă roșie și dovlecei).

Distribuie articolul: