Nata Albot a revenit în Moldova alături de partenerul său de viață și cei patru copii. Deși își imagina că vacanța lor va arăta altfel, viroza de care s-au molipsit copiii mai mici le-a dat planurile peste cap.

„Lucrul de care m-am temut cel mai mult cu venirea noastră acasă, s-a întâmplat. Cei mici au înhățat o viroză și ne-au molipsit pe toți, inclusiv buneii. Cu Noah am ajuns și la urgență într-o noapte, pentru că făcuse o criză de tuse necontenită, care a durat 12 ore non-stop și nici măcar la spital, după o injecție de hormoni, nu au putut să-i facă nimic, așa că Noah de oboseală s-a deconectat pe la 5 dimineața, astfel plecând și tusea. Am avut și febră aproape de 39. Dar nu m-am panicat”, spune Nata Albot.

Jurnalista spune că vacanța în Moldova este despre febră, siropuri și vizite la medic, semn că adaptarea la temperaturile de aici a fost mai anevoioasă. Cea din urmă a împărtășit propriile remedii împotriva virozelor la copiii mici.

„Nu am studii medicale, dar în ultimii 17 ani am trecut prin destule maternități, ca să înțeleg niște lucruri, grație cărora să știu cum să procedez atunci când bolesc copiii. Să aveți în frigider Enteros gel – un preparat care se administrează și la intoxicații, și la febră, și la diverse viroze. Acesta posedă acțiune absorbantă şi de dezintoxicare, legând şi eliminând din organism substanțele toxice. Anume produsele reziduale ale unui virus, care se adună în intestin, pot fi sursa de complicații după viroze și de prelungire a bolii. Din păcate, Enteros Gel nu îl pot găsi în străinătate. Dar voi lua cu mine câteva cutii. Evitați proteinele animaliere atunci când copiii bolesc. Treceți pe dietă vegană câteva zile. Ajutați-i să se recupereze cât mai repede. Dacă febra nu e critică, nu vă alarmați și nu o stingeți cu preparate medicinale. Lăsați febra să își facă treabă. Declanșarea febrei este o reacție firească a sistemului imunitar de luptă cu inamicul. Dacă o stingeți cu chimie, îi dați de știre organismului că nu-i nevoie să lupte singur. Reitez, dacă febra nu e critică. Eu obișnuiesc mereu să am în frigider supozitoare de Viferon – antiviral și Viburcol – pentru febră înaltă. Ambele ne erau recomandate chiar și atunci când copiii erau foarte mici. E bine să cunoașteți aceste denumiri, să discutați cu doctorul despre ele și să citiți prospectul”, conchide Nata.

Sursa: instagram/Nata Albot

 

Distribuie articolul: