Ziua bună dă de știre dis-de-dimineață, de aceea este recomandabil să mănânci o linguriță de miere pe stomacul gol. Începutul zilei este foarte important pentru organismul și nivelul nostru de energie, care se pregătește pentru o nouă zi. Mierea este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și vindecătoare asupra corpului, dar consumată imediat după trezire aduce multe beneficii și are efecte uimitoare.

Foto: megaimage.ro

Oferă organismului un plus de energie și nutrienți, ba chiar ajută la slăbit

Pe lângă gustul minunat pe care îl dă mierea preparatelor noastre, aceasta este și un ingredient minune al naturii, bogat în nutrienți și vitamine. O singură lingură de miere conține nutrienți precum: niacină, riboflavină, acid pantotenic, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, zinc, esențiali pentru buna funcționare a organismului nostru.

Consumată dis-de-dimineață oferă energie și te scapă de dorința de a mânca bomboane sau alte alimente dulci pe parcursul zilei.

 Protejează sistemul imunitar și pe cel digestiv

Nu în zadar mierea este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antimicrobiene, căci este un adevărat gardian al corpului atunci când vine vorba de infecții sau intoxicații.

O singură linguriță de miere, consumată pe stomacul gol, va aduce multe beneficii sistemului nostru digestiv și va acționa chiar ca un pansament pentru stomac și flora noastră intestinală.

 Te scapă de indigestie și problemele la stomac

Foto: ziarulnational.md

Trăim zile în care alimentele pe care le consumăm ne pot fi de cele mai multe ori nocive, iar organismul nostru suferă consecințele stilului nostru de viață nociv. Un mod eficient prin care îl poți ajuta este consumul de miere crudă, care te scapă de indigestie și de alte probleme care pot apărea la stomac. Nu uita să bei suficientă apă și să eviți mâncărurile procesate, iar în cel mai scurt timp disconfortul ar trebui să dispară.

 Ajută la buna funcționare a creierului

Deși aceste beneficii ale mierii sunt încă studiate de specialiștii în domeniu, niciodată nu strică să le avem în vedere. Așa precum mierea protejează împotriva inflamației, care se poate manifesta la orice nivel al corpului, ar avea efecte surprinzătoare asupra leziunilor cerebrale și chiar a memoriei.

Sursa: monden.ro

Distribuie articolul: