Este fană declarată #CarlasDreams, îi dedică poezii, îi cunoaște piesele pe dinafară și i-a mărturisit admirația în direct prin participarea sa la X Factor, acum un an. Maria Ciorici e o femeie ca toate altele, însă are ceva care inspiră și alte femei. Voința și determinarea sa au ajutat-o să devină cunoscută, mai adăugăm aici inspirația din creațiile sale literare, talentul artistic, dar și încurajările zilnice pe care le transmite urmăritorilor săi. Am aflat chiar de la ea cum i-a reușit să slăbească 8 kilograme în două luni, ce planuri artistice are și ce o împiedică să le realizeze.
Maria, spune-ne cum a evoluat viața ta după participarea la X Factor, ce alte scene ți-ai propus să cucerești?
 
Experiența mea cu X Factor a fost una mai mult pentru suflet, decât pentru cariera muzicală. Eu aveam un scop și o dorință mare: „să-i recit lui Carla’s în față una din poeziile mele, să vorbesc cu el și să cer acordul să scriu mai departe”. Visul meu s-a îndeplinit, dar trebuia să apar și cu un număr artistic bine pregătit și am ales acel colaj de cântece populare, păcat că nu l-au lăsat în întregime. Nu am avut scopul să cuceresc scena X Factor, căci, recunosc, nu sunt pentru mine astfel de concursuri și nu am pregătirea excelentă. Anume din acest motiv, nu vreau să merg și la alte concursuri de talente, cu toate că, multă lume mă încurajează să plec. Nu vreau să pierd timpul cuiva, las teren liber talentelor mari și noi care vin din urmă.
 
Continui să scrii însă și vreau să te întreb ce perspective vezi din asta? Poate te-ai gândit să oferi versurile tale spre a fi cântate?
 
Da, continui să scriu. Scrisul este un balsam pentru suflet pe care l-am descoperit recent. Până când nu am de gând să public cărți, căci, am mai zis, nu scriu poezii de o profunzime poetică specială. Versurile pe care le scriu sunt un mod de a mă exprima. Așa îmi este mai ușor să îmi expun gândurile și trăirile mele. Visez să am măcar o piesă cu versurile mele, dar, din păcate melodii nu pot să scriu, până când…. Totul e înainte… Nici cu artiști nu am colaborat să le scriu versuri pentru piese, dar nu zic „nu” propunerilor. Un lucru e cert, nu prea îmi place și nu pot să scriu „la comandă”.
 
Ce nu știe lumea despre activitatea ta artistică, cum se poate face remarcat un tânăr talentat la noi?
 
Aveam demult, tare demult un vis: „să devin mare cântăreață”. Sunt multe motive și cauze de ce acest vis e nerealizat până astăzi și nu cred că va fi realizat vreodată. Oricum muzica e cu mine mereu, mă mângâie și mă alină, la fel ca și poeziile pe care le scriu. La noi în țară este foarte greu să dezvolți un talent. Moldova naște talente, dar nu le ajută să se dezvolte și din cauza asta toți pleacă de aici. Cei mai buni artiști de-ai noștri sunt acum în România și alte țări. Sunt ai noștri și nu sunt… Păcat…
 
Știm că ești soție, mămică, ai și tu problemele zilnice ale femeilor noastre, iar una dintre ele erau kilogramele în plus. Povestește-ne despre acest sentiment.
 
Mi-a venit și mie rândul să lupt cu kilogramele. Ca multe alte mămici tinere, am suferit o transformare a siluetei după naștere. Trei ani cât am stat acasă am adăugat zece kilograme și nu puteam scăpa nicidecum de ele, până nu mi-am găsit propriul regim, inventat de mine și care, după două luni, mi-a dat rezultate deosebite.
 
Ce a însemnat mai exact dieta pe care ai ținut-o? te-a ghidat cineva în acest sens? Ai avut o aplicație sau articole cu sfaturi pe care concret le-ai urmat?
 
De fapt, nu e o dietă. Este un regim alimentar sănătos, bazat pe fructe și legume, cu mai puține proteine, fără făinoase și dulciuri. Am deschis un grup pentru motivație, atât pentru mine, cât și pentru alte femei care doresc să slăbească. Nu m-a ghidat nimeni. Este un regim alcătuit de mine, desigur, elaborat după consultarea mai multor articole legate de nutriție. Aveam în plan: să exclud de tot carnea, dar anume literatura de specialitate m-a convins că organismul, totuși, are nevoie și de carne, pește, ouă. Deci, nu le-am exclus de tot, le-am consumat doar de 2-3 ori pe săptămână. În rest toate făinoasele și dulciurile au dispărut din viața mea. La această vârstă făinoasele și carbohidrații se transformă direct în grăsime, mai ales dacă faci puțină mișcare și sport. Am observat că mă simțeam mult mai bine, mai ușoară, totodată mi s-au reglat alte probleme de sănătate.
 
Cum te simți acum și care este umrătorul țel în acest sens?
 
În două luni am dat jos aproape 8 kilograme. Vă dați seama bine cum mă simt – Excelent! Încap în hainele de care uitasem deja. Am mai multă încredere în mine și nu mi-e frică de oglindă. Acum vreau să ajut cu sfaturi fetele care doresc să încerce acest regim. Este absolut inofensiv, fără foame, porții stricte și cântărite. Mânânci când vrei, dar numai legume și fructe și mai puține proteine.
 
Nu pot să nu te întreb despre următorul scop în muzică și ce faci pentru a-l îndeplini?
 
Sincer, nu știu ce îmi prescrie viitorul. Visez să am o piesă cu versurile mele. Vedem… Până atunci, bucur lumea cu muzica așa cum pot. Îmi aduce și mie plăcere că lumea este dornică de muzică populară, muzică de suflet, cea cu care am crescut și m-am cultivat și eu. Este o satisfacție enormă!
 
Cum ți-ai dori ca oamenii să rețină numele tău, ce ai vrea să le amintească de tine?
 
Oamenii aș vrea să mă țină minte ca pe un om luminos, deschis și pozitiv. Când vor auzi numele meu, să zâmbească… Atât.
Foto: Arhivă personală