În Cordoba şi Sevilla, este ridicată la nivel de artă în gastronomie. Sunt diferite reţete, în funcţie de zonă, dar cea tradiţională conţine roşii, pâine tare, ardei gras, castravete, ceapă, usturoi, oţet alb, apă şi sare. La final, se poate orna cu şuncă, ouă fierte, migdale, legume sau plante proaspete: roşii, ardei, mentă, busuioc. 

Ingrediente:

  • 600 g roşii coapte
  • 1 castravete
  • 2 ardei graşi (verde şi roşu)
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă roşie
  • 100 g pâine tare, fără crustă
  • 50 ml ulei de măsline extra-virgin
  • 1/2 pahar cu oţet alb
  • sare, piper

Preparare:

Într-un vas, înmoaie pâinea în oţet şi apă. Între timp, decojeşte roşiile. Apoi taie-le mărunt, la fel şi castravetele, ardeii, ceapa şi usturoiul. Adaugă-le pe toate în blender şi mixează până obţii o supă densă. Stoarce pâinea, apoi zeama rămasă o adaugi compoziţiei, în acelaşi timp cu sarea şi piperul. Las-o la frigider. Se consumă rece.

SURSA

Vezi și: Bruschete cu roșii, usturoi și busuioc – un aperitiv rapid pentru oaspeții neașteptați