Mihaela Bilic o spune clar! Cunoscuta nutriționistă este adepta asimilării de vitamine prin alimentație. Iar acest lucru este posibil chiar și din instinct, potrivit medicului.

Primăvara ne îndreptăm spre natură mai mult ca oricând. Borș de lobodă sau de care vreți voi, numai borș să fie, atenționează cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic. Iată ce a mărturisit urmăritorilor săi pe pagina sa de Instagram:

„Când venea primăvara, bunica punea în oală toate “buruienile” și frunzele crude ce crșteau pe lângă gard: urzici, ștevie, lobodă, leurdă…  Nu avea nevoie de acordul nutriționiștilor, bunul simț îi spunea că e momentul pentru crudități și verdețuri, sezonul pentru o infuzie de vitamina C, minerale și acid folic.

Și mai făcea un lucru: acrea toate ciorbele de legume din post cu borș sau zeamă de varză. Nu contează dacă ciorba e cu orez, cu cartofi sau dreasă cu ou, important este să aibă borș. Cu siguranță nu auzise despre probiotice, dar instinctiv știa ce conține un meniu antianemic și de creștere a imunității.

De când cu progresul noi am cam uitat de instinct și de Natură, cumpărăm suplimente și uităm de alimente. Nu există un element mai sănătos și mai eficient pentru digestie și imunitate, decât alimentele fermentate. Dați-i organismului colonii de bacterii benefice și va ști singur să-și găsească echilibrul. Iar zeama de varză și borșul sunt două „licori” pe cat de gustoase, pe atât de fabuloase. Folosiți-le cu încredere, și-au demonstrat eficiența de-a lungul a multor generații”, conchide medicul.

Sursa: Clickpentrufemei.ro