Dureri de spate, burtă mare, mai ales în cazul în care ai devenit mămică, sau postura incorectă pot indica faptul că mușchii spatelui tău sunt lipsiți de tonus. Aceste probleme și multe altele pot fi rezolvate cu ajutorul exercițiilor fizice corecte. Antrenoarea Miha Galbura de la FitMami vine cu un set de exerciții pentru un spate sănătos, potrivite și pentru o viitoare mămică.

Îți poți da seama că spatele tău este lipsit de tonus muscular atunci când ai următoarele simptome:

• dureri de spate
• burtă mare (cu posibila prezență a diastazei abdominale)
• postura incorectă
• lipsa tonusului muscular al mușchilor pelvieni (posibil urmat de incontinența urinară)

Citește și: Trei exerciții care vă ajută să scăpați de burtică după naștere, explicate de antrenoarea Miha Galbura (Video)

„Nu e cazul să aștepți până toate cele enumerate mai sus se combină între ele, pentru că atunci lucrurile se pot agrava. Cea mai bună metodă de a obține un spate sănătos – este mișcarea!

Nu e cazul să amâni, să lași pe mâine sau să zici că ai încercat și nu te-a ajutat. Execută exercițiile pentru spate în fiecare zi. Lasă ca acestea să devină rutina ta”, ne îndeamnă antrenoarea.

Aceasta ne-a demonstrat un set de exerciții care ne vor ajuta să scăpăm de problemele survenite în urma mușchilor spatelui lipsiți de tonus.

Repetă fiecare exercițiu timp de 60 secunde. Exercițiul 2 și 3 îl repetați pe două părți.

View this post on Instagram

EXERCIȚII PENTRU MUȘCHII SPATELUI ⠀ Salvează filmulețele noastre și apasă ❤️ dacă îți sunt utile postările noastre. ⠀ Îți poți da seama că spatele tău este lipsit de tonus muscular atunci când ai următoarele simptome: ⠀ • dureri de spate • burtă mare (cu posibila prezență a diastazei abdominale) • postura incorectă • lipsa tonusului muscular al mușchilor pelvieni (posibil urmat de INCOTINENȚA urinară) ⠀ Nu e cazul să aștepți până toate cele enumerate mai sus se combină între ele, pentru că atunci lucrurile se pot agrava ☝️ ⠀ Cea mai bună metodă de a obține un spate sănătos – este MIȘCAREA 🎈 ⠀ Nu e cazul să amâni, să lași pe mâine sau să zici că ai încercat și nu te-a ajutat. Execută Exercițiile pentru spate în fiecare zi. Lasă ca acestea să devină rutina ta. ⠀ ❗️Repetă fiecare exercițiu timp de 60 secunde. Exercițiul 2 și 3 îl repeți pe două părți. ⠀ Să ne scrii în comentarii dacă ai avut vreodată dureri de spate și ce ai făcut pentru a le trata 👇 ⠀ #fitmami #workout #workoutathome #sport #lifestyle #sportacasa #exercitii

A post shared by Pre & Postnatal Fitness Expert (@fitmami_challenge) on

Sursa: Instagram/FitMami

Vezi și: Exerciții pentru graviduțe, recomandate de Miha de la Fit Mami (Video)