Puține sunt femeile care încă niciodată nu au ținut o dietă sau cel puțin nu s-au gândit că ar trebui să scadă în kilograme. Pe internet circulă tot felul de diete-minune, ceaiuri și pastile, dar în ce să ai încredere? Invitata mea de astăzi este Tanya Goncear – femeia care a reușit să lupte cu kilogramele și să învingă. Tanya nu a ținut diete drastice și nu s-a înfometat. Care este secretul ei? Află din interviul video. 

Mai jos găsești un scurt rezumat al interviului:

Succesul pe Instagram – motivația pentru a slăbi…

„Prin faptul că am devenit o persoană un pic mai publică prin Instagram mi-a crescut stima de sine, deși eu nu sufeream de lipsa stimei de sine. Aici a pornit decizia mea de a face o transformare. Eu am început să mă uit la fotografii și am înțeles că trebuie să mă transform”.

„Eu când m-am căsătorit aveam un indice de masă corporală normal deși eram destul de corpolentă însă, cam în doi ani de zile, am adăugat foarte mult chiar la vreo 30 de kilograme. Fiind copil mie mi-a fost foarte complicat în familie din cauza stării financiare pe care am avut-o. Părinții mei erau profesori și nu au avut posibilitatea să îmi ofere financiar posibilitatea de a mă alimenta corect, nici nu am avut educație alimentară, dar compensam cu sportul, făceam baschet, iar acest tip de sport mă consuma foarte mult și astfel eu m-am ținut în formă însă după ce m-am căsătorit eu nu mai făceam niciun fel de mișcare. Situația financiară a soțului era diferită și noi am început să mergem la restaurante se mâncăm pizza, kebab.”

Cel mai mult m-a motivat mama mea și tatăl meu, care a murit de infarct. El a fost profesor de educația fizică însă după pensionare, probabil din cauza stresului a alimentației incorecte, avea kilograme în plus. Mama mea din cauza alimentației a făcut diabet zaharat, are un picior amputat eu mereu trebuie să am grijă de ea și eu am zis că eu nu vreau să fiu ca mama mea. 

Găsiți-vă un mentor dacă vreți o transformare… 

„Cât de straniu nu ar fi, dar noi nu am început-o cu renunțarea. Eu mâncam foarte mulți carbohidrați, dar proteine puține. Eu având 134 de kilograme am calculat câte proteine trebuie să mănânc câți carbohidrați și câte grăsimi și din toate astea am redus cam 300 de kcal. Deficitul ăsta pe care eu l-am creat și prin faptul că eu mai ardeam în timpul antrenamentului, asta și ducea la scăderea în masă.”

„Antrenorul m-a lăsat să renunț singur la ceea la ce eu sunt dispusă să renunț. Am renuțat la pâine și am trecut la pâinea fără drojdie. Am renunțat la plăcinte, pe care le mâncam destul de des, acum mânânc o dată la două săptămâni. La dulciuri tot am renunțat și doar câteodată dacă îmi doresc foarte mult îmi cumpăr 50 de grame de tiramisu însă în ziua ceea nu o să mai mănânc paste sau pizza. Eu mănânc de toate, dar trebuie să existe echilibru.”

Pentru a afla întreaga poveste a Tanie Goncear următeste interviul video.

Vezi și: „După Cortină” cu Ion Juglea, despre serialul „Oamenii Zâmbărele” și de ce când era mic își dorea să devină preot (Video)