Anna Smolnițchi a fost invitata mea din această săptămână în proiectul „După Cortină”. Anna este jurnalistă, bloggeriță, mamă, soție și am vorbit despre toate aceste roluri, care se combină perfect într-o personalitate plină de energie, așa cum o văd eu pe Anna. 

Anna are două fetițe superbe pe care le-a născut una prin cezariană și alta prin naștere naturală, cum a fost experiența asta pentru ea mai ales că a rămas însărcinată cu al doilea copil doar la două luni după ce l-a născut pe primul, ne-a povestit foarte sincer în interviu.

Tot în acest interviu am vorbit și despre căsuța din satul Râșcova pe care au cumpărat-o și pe care vor să o transforme într-un fel de casă de vacanță pentru a se bucura cu familia și prietenii de liniștea vieții de la țară.

Mai jos citește un scurt rezumat al interviului, dar pentru toate detaliile urmărește interviul video integral. 

Nașterea naturală vs Nașterea prin cezariană

Anna are un regret atunci când vorbește de nașterea prin cezariană. Să vedem ce s-a întâmplat în cazul ei.

„Am avut preeclampsie, asta înseamnă tensiune arterială foarte înaltă și proteină în urină ceea ce este anormal și edeme, fața mea și mâinile îmi erau foarte umflate de parcă eram captivă în propriul corp. Asta a însemnat riscuri pentru copil, adică nu îi ajunge aer. Timp de o săptămână am stat în spital unde s-a încercat a ține sub control tensiunea arterială, parcă ne-a reușit am fost externată, dar la miezul nopții iarăși aveam tensiunea înaltă și am mers din nou la spital, a fost destul de înfricoșător pentru că eram în pericol și eu și copilul. Am avut regretul că nu mi s-a pus copilul pe piept. A fost pus în schimb pe pieptul tatei ceea ce este la fel de frumos.”

„Mai bine naști natural. După cezariană sunt niște dureri… multe analgezice am cerut pentru că nu mă simțeam bine, avem niște dureri….măi, serios nici la veceu nu poți să te duci, totul te doare.” 

În ceea ce privește nașterea naturală Anna spune că și-a revenit mai ușor, dar mai multe detalii află vizionând interviul. 

Casa de vacanță din satul Râșcova

Anna și soțul ei aveau un vis: o casă de vacanță la țară. Satul Râșcova i-a cucerit, iar căutarea unei căsuțe acolo a durat nu puțin. Până într-un final au găsit-o și s-au apucat de restaurare.

„Voiam să o restaurăm cu toată sinceritatea și meticulozitatea. Am adus specialiști, am adus arhitecți. Voiam să o păstrăm intact. Casa aia e ca un mic monument. Da, acolo nu a trăit un boier a trăit un țăran  simplu, dar asta și este povestea. Acolo a trăit un țăran simplu, care a ridicat-o din temelie singur cu mâinile lui din țărâna din grădină și pentru mine asta este fenomenal.”

Din păcate căsuța fiind destul de bătrâna un perete important a cedat. Acum, Anna și soțul ei trebuie să construiască din nou și și-a propus să facă asta păstrându-i autenticitatea. Nu au fugit la magazin pentru uși noi, dar au căutat uși vechi prin sat și au spălat oalele vechi pentru a le reutiliza. (continuarea poveștii o afli din interviu) 

Vezi și: După Cortină cu Diana Voevuțki, despre divorț, noul bărbat din viața ei și cum a trecut peste Covid-19 (Video)