Actorul Nicu Țurcanu este o prezență inconfundabilă pe scena teatrului Geneza Art. Joacă o mulțime de roluri și toate atât de diferite.  Artistul a recunoscut că profesia de actor te consumă. Nu poți transmite dacă nu treci totul prin tine. Nicu ne-a povestit detalii de „După Cortină” din viața sa profesională, dar și cea personală. 

Actoria te consumă…

„Nu poți profesa această artă fără a te consuma. Dacă vrei să ajungi până la sufletul omului, dacă vrei să îi stârnești o emoție, nu ai cum să nu te consumi pentru că fără asta poți deveni ridicol, nu ești firesc, nu ești credibil. În general teatrul este o jertfire și de sănătate și de minte și de starea emoțională și psihologică.”

Străinătatea i-ar oferi o mulțime de șanse noi, dar nu vrea să plece…

„Pe o perioadă lungă nuștiu dacă aș merge (peste hotare), dar pe o perioadă scurtă cred că aș accepta să lucrez și cu alt regizor, să fac cunoștință și cu un alt mediu, o altă ambianță, alți colegi, asta este doar spre binele unui actor.

Am avut o tentativă de pleca când am absolvit universitatea. Mă gândeam, poate merg în altă parte să fac teatru sau film, dar totul s-a construit așa încât să rămân în țară și nu regret, pentru că la moment fac parte dintr-o echipă de oameni profesioniști.”

Cel mai greu rol…

Pentru mine rolul din spectacolul „Colecționarul” este cel mai complicat la moment. Te consumă atât emoțional cât și fizic. Bine, este și un spectacol, care a câștigat premiul pentru cel mai bun spectacol al anului și asta ne bucură foarte mult, dar pe de altă parte ne consumă și foarte tare, pentru că doza de energie și de emoție pe care încercăm să o redăm în acest spectacol este poate pe alocuri mai sus decât putem noi.

Femeia… 

„Femeia mă cucerește prin intelect. Îmi plac foarte mult femeile inteligente, cu care ai ce vorbi, care îți poate da un sfat la timpul potrivit, la momentul potrivit și căreia permanent îi poți simți susținerea.

Și îmi place femeia care are gustul culorii, a felului de a se îmbrăca, de a se comporta în societate, de a găti…”

Actorul ne-a recunoscut că în viața lui este o femeie, dar de ce nu o arată încă publicului, află urmărind interviul. 

Vezi și: Cristina Evtodii, despre puterea de a te reinventa: „Mi-am făcut o schimbare de look și dimineața m-am trezit alt om” (Video)

 

Distribuie articolul: