Cunoscutul pediatru ucrainean, Evgheni Komarovskiy a lansat un nou episod pe youtube, în care a răspuns la întrebările internauților. Doctorul a explicat pe înțelesul tuturor ce inseamnă boala asimptomatică și de ce trebuie să purtăm mască.

De această dată, Komarovskiy a explicat ce înseamnă boala asimptomatică și de ce toți trebuie să poarte măști.

„Dacă nu aveți nicio manifestare a bolii, niciun simptom, iar la un moment dat ați decis să faceți un test și ați fost detectat cu coronavirus, înseamnă că aveți o boală asimptomatică. Sau poate au fost descoperiți anticorpi, imunoglobulina G, care spune că ați suferit deja de boală. Veți spune că nu ați fost bolnav și nu ați avut niciun simptom, iar asta despre ce ne spune? Că ați avut o formă de boală asimptomatică. Iată așa. Organismul s-a întâlnit cu virusul, iar sistemul imunitar s-a descurcat fără a duce la deteriorarea celulelor etc. Acum cel mai important lucru legat de boala asimptomatică.

Citește și: Dr. Komarovskiy dezvăluie lista de medicamente pe care să le ai în casă pe timp de pandemie (Video)

De ce ni se spune să purtăm măști?

Schimbările de poziție a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)? Trebuie să purtăm măști, deoarece persoana cu bolaa asimptomatică poate fi contagioasă și elimina virusul în mediul înconjurător. Aceasta este explicația teoretică. De ce apare un oarecare simptom. De ce brusc dispare gustul sau mirosul? De ce curge nasul, de ce se respiră cu greu?

Deoarece virusul a pătruns în interiorul celulei și o afectează, se produce un edem și aceasta nu-și mai îndeplinește funcția. Asta înseamnă că virusul pătrunde în interiorul celulei, celula începe să producă viruși noi, de aici pornesc simptomele.

Dacă nu sunt simptome, asta ne vorbește despre faptul că a fost infectat un număr nesemnificativ de celule. Prin urmare, în organismul persoanei care nu are simptome, se găsește o cantitate foarte mică de viruși pe care ia produs. Astfel, lipsesc simptomele cum ar fi tusea sau rinoreea, care contribuie la răspândirea virusului în aer, iar modalitatea prin care poate răspândi virusul este atunci când vorbește tare. Astfel, dacă asimptomaticii tac și respiră cu nasul, atunci probabilitatea ca ei să infecteze pe cineva este mai mică.

Persoana cu simptomele prezente elimină virusul în mediul înconjurător, într-o cantitate imensă, iată de ce li se acordă o atenție majoră. Bolnavii trebuie să stea acasă, într-o încăpere aerisită bine.

Iată de ce persoanele asimptomatice (noi toți putem fi asimptomatici), tot trebuie să poarte măști acolo unde este imposibilă distanțierea socială”, încheie pediatrul.

Iată cum îți coși singură o mască de protecție din bumbac. Vezi fiecare pas (Tutorial video)

Urmăriți emisiunea în video de mai jos.

Sursa: Youtube.com

Vezi și: Komarovskiy, despre riscul de COVID-19 la bebeluși, gravide și cum influențează potența la bărbați? (Video)


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA