Cunoscutul medic ucrainean a dezvăluit pentru internauți care sunt medicamentele pe care le recomandă să le aibă fiecare la îndemână în perioada de pandemie, cazurile raportate de infecție în lume, depășind cifra de 1,2 milioane. Iată care sunt acestea.

Komarovskiy precizează că substanțele care sunt comercializate drept „soluție anti-coronavirus” sunt falsuri, deoarece oficial, în acest moment,  nu există medicamente verificate care să trateze COVID-19.

„Când se spune că un anumit medicament a ajutat la tratarea coronavirusului… Nu aveau nimic de pierdut, așa că au încercat mai multe și ceva a funcționat”, explică specialistul. Pentru a confirma eficacitatea unui medicament, este necesar să se efectueze cercetări, precizează medicul.

Drept soluție antivirală, Komarovskiy sugerează adulților, fără probleme de sănătate, să consume câte 150-200 ml de vin roșu. De asemenea, medicul recomandă să avem în trusa medicală în timpul carantinei următoarele soluții:

  • antipiretice (pentru scăderea febrei: în primul rând – paracetamol, pe locul doi – ibuprofen);
  • soluțiile saline pentru spălarea nasului;
  • picături vasoconstrictoare;
  • soluții de rehidratare orală.

Acesta a dezvăluit și o rețetă de preparare a soluției de rehidratare care constă în:

Dizolvați câte o linguriță de sare și de bicarbonat de sodiu, într-un litru de apă fiartă, apoi adăugați două linguri de zahăr.

Sursa: Youtube.com