Mișcarea este cu certitudine un element cheie petru buna funcționare a organismului. Care sunt acele semnale pe care ți le oferă organismul din dorința de a-ți sugera că faci prea puțină mișcare, află mai jos. 

Ai pungi sub ochi

O viață sendentară, împreună cu un consum exagerat de sare, sunt principalii factori care duc la retenția de apă. Pungile de sub ochi apar și din cauza unei perioade prelungite de stat în pat, mai ales dacă dormi pe o pernă joasă. Activitatea fizică, chiar și moderată, te va ajuta să elimini acumularea de apă în țesuturi, inclusiv de la nivelul ochilor.

Exercițiile fizice cu intensitate moderată, precum yoga sau pilates, sunt o alegere bună dacă nu îți plac activitățile cardio precum alergatul sau antrenamentele fizice la sală.

Ești constipată

Exercițiile fizice sunt importante pentru un tranzit intenstinal adecvat. Dacă petreci mult timp pe scaun, durează mai mult timp ca mâncarea și rezidurile produse în urma digestiei să traverseze intestinul gros. Prin urmare, cantitatea de apă absorbită la nivelul colonului este limitată, rezultatul fiind constipația. Activitatea fizică regulată îmbunătățește digestia și tranzitul intestinal.

Chiar și cinci minute de activitate fizică moderată te vor ajuta să previi constipația.

Ai probleme de memorie

Dacă ți se pare că memoria ta pe termen scurt este afectată, înseamnă că ar trebui să faci mai multă mișcares. În cadrul unui studiu, cercetătorii au descoperit că persoanele care au un stil de viață sedentar prezintă schimbări structurale la nivelul creierului, în zona lobului temporal. Acesta este responsabil pentru memorare. S-a demonstrat faptul că exercițiile fizice stimulează memoria, iar structura creierului se modifică pe măsură ce faci mai multă mișcare.

Te dor genunchii

Mișcarea este secretul unor articulații sănătoase.

Exercițiile fizice moderate pot să reducă simptomele artritei și osteoartritei, în special cele aerobice cu intensitate redusă. Persoanele care suferă de durere cronică la nivelul genunchilor sunt sfătuite de specialiști să urmeze un program regulat de exerciții fizice moderate. Pe măsură ce faci exerciții, mușchii devin mai tonifiați, iar articulațiile sunt mai flexibile.

Îți este poftă de dulce

Activitatea fizică poate combate pofta de dulce. Îmbunătățește nivelul de energie și eliberează endorfine, substanțe cunoscute drept „hormonii fericirii”, care îți oferă o stare de bine. Aceștia pot reduce semnificativ pofta de dulce.

Te confrunți cu stări depresive

Depresia este o afecțiune complexă, care poate avea numeroase cauze. Însă depresia moderată poate fi ținută sub control cu ajutorul activității fizice. Chiar și o plimbare scurtă te poate ajuta să reduci simptomele depresiei și să ai o stare de spirit mai bună. Cercetările au arătat că se produc schimbări semnificative asupra stării de spirit dacă faci mișcare în timp ce stimulezi creierul. De exemplu, poți să folosești o bicicletă eliptică în timp ce urmărești serialul tău preferat sau să asculți un podcast în timp ce alergi prin parc.

Sursa: Eva.ro

Distribuie articolul: