Avocado este o comoară, fiind bogat în substanțe nutritive sănătoase, grăsimi și adaugă moliciune și textură plăcută oricărui fel de mâncare. Dar, ca în cazul oricăror alimente dintr-un regim alimentar, principiul echilibrului ar trebui să fie pe primul loc.

„Scut” pentru inimă

Grăsimile monosaturate sau „sănătoase”, care se regăsesc în abundență în avocado, sunt benefice pentru sănătatea inimii sau, mai bine zis, reduc riscul unui atac de cord și nivelul colesterolului din sânge.

Ajută la scădere în greutate

Oamenii de știință au dovedit că avocado te ajută să slăbești: datorită conținutului ridicat de grăsimi și fibre (aproximativ 14 grame pentru un fruct), după ce îl consumi, te simți sătul, iar acest lucru te scutește de dorința obsesivă de a mânca în timpul zilei. De exemplu, un studiu publicat în Nutrition Journal a constatat că persoanele cu obezitate cronică au pierdut pofta de gustări timp de aproape cinci ore, odată ce au adăugat doar o jumătate de avocado în dieta lor zilnică.

Previne diabetul zaharat

Cele mai recente cercetări științifice demonstrează că avocado este cea mai bună alternativă pe care a oferit-o vreodată natura pentru reglarea glicemiei. Într-un recent experiment, participanții au adăugat jumătate de avocado la prânz, după care specialiștii au măsurat glicemia și nivelurile de insulină la intervale regulate. Rezultatele experimentului au arătat că, deși avocado crește conținutul total de calorii al unei mese, acesta nu modifică nivelul zahărului din sânge.

Hrănește părul și pielea

Razele UV provoacă îmbătrânirea prematură a pielii și afectează negativ sănătatea părului, făcându-l slab și deshidratat. Dar asta nu este tot. Un avocado pe zi vă va oferi peste 20% din aportul zilnic recomandat de vitamina E, care este un ingredient preferat în produsele de înfrumusețare. Și din motive întemeiate: ajută la neutralizarea radicalilor liberi care deformează structura țesutului.

Stabilizează starea emoțională

Consumul regulat de avocado vă va ajuta să vă stabilizați bunăstarea emoțională datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale care au un efect pozitiv asupra schimbărilor emoționale. Organismul primește întreaga gamă de substanțe nutritive de care are nevoie pentru a funcționa fără probleme. Ca urmare, nimic nu împiedică corpul să producă pe deplin serotonină, hormonul fericirii, ca urmare a căreia creșterile de energie, gândurile bune și inspirația devin o stare normală și nu o excepție rară.