Avocado este tot ce ne poate trebui la o masă. Este cremos, este săţios, are o mulţime de vitamine şi minerale şi un gust care îţi rămâne întipărit în minte. Iată câteva reţete pe care le poţi folosi atât pentru micul dejun, cât şi pentru diverse gustări.

1. Pâine cu avocado şi miere

Ingrediente

1 felie de pâine

2 linguri de iaurt grecesc

1 linguriţă de miere

Jumătate de avocado

Sare

Mod de preparare: Se prăjeşte pâinea. Iaurtul se amestecă cu mierea şi apoi se pune pe pâine. Avocado se taie în feliuţe foarte subţiri şi se aşează pe felia de pâine astfel încât să acopere total iaurtul. Se mai pune pune puţină miere şi se presară sare.

2. Pizza cu avocado şi ouă

Ingrediente

1 avocado mare

Coriandru proaspăt tocat

Zeama de la jumătate de limetă

Sare

200 g aluat de pizza

4 ouă mari

1 lingură de ulei vegetal

Sos iute

Mod de preparare: Avocado se taie pe jumătate, pe lungime, se curăţă, iar pulpa se pune într-un vas. Se adaugă zeama de limetă, sarea şi coriandrul. Se zdrobeşte cu furculiţa şi se amestecă.

Aluatul de avocado se împarte în 4 părţi egale. Se întindeformându-se 4 cercuri.

Se încinge o tigaie. Se pune una dintre bucăţile de aluat şi se lasă 1-2 minute pe fiecare parte. Pe fiecare bucată de aluat se întinde un sfert din compoziţia cu avocado. Ouăle se prăjesc şi se pune câte unul pe fiecare pizza.

3. Salată de avocado

Ingrediente

200 g spanac proaspăt

100 g afine

1 avocado

50 g quinoa roşie gătită

40 g seminţe de dovleac coapte

6 felii de bacon

4 ouă mari

Oţet de mere

2 linguri de miere

Sare

Mod de preparare

Spanacul, afinele, avocado, quinoa  şi seminţele de dovleac se pun într-un bol mare. Baconul se rumeneşte pe ambele părţi. Când este gata se scoate pe un şerveţel care trebuie să absoarbă grăsimea. Apoi, se taie în bucăţele mici. În aceeaşi tigaie se prăjesc ouăle.

Salata se împarte în 4 boluri mai mici. În fiecare se adaugă bacolul şi câte un ou. Oţetul, mierea, grăsimea rămasă de la prăjit şi sarea se bat un un tel se bat până devin o emulsie. Se toarnă în fiecare castronel cu salată.

4. Salată cu avocado şi ou

Ingrediente

4 felii de pâine

6 ouă fierte tari

2 avocado

Busuioc proaspăt tocat

4 fire de ceapă verde tocată

3 linguri de iaurt grecesc

1 linguriţă de zeamă de lămâie

Sare

1 căţel de usturoi

Mod de preparare

Pâinea se prăjeşte. Ouăle se taie în 4 şi se pun într-un vas mare. Se adaugă pulpa de avocado. Cu ajutorul unei furculiţe se zdrobesc cele două ingrediente.

Se adaugă un sfert din cantitatea de usturoi, ceapa verde, iaurtul, zeama de lămâie, sarea. Se amestecă până când se omogenizează.

Fiecare felie de pâine se freacă cu usturoi. Se împarte salata în 4 şi se pune pe fiecare felie. Se presară busuioc proaspăt.

Poftă bună!

*Poze simbol

Sursa 

Distribuie articolul: