Când ne gândim la corpul uman ca la un întreg și încercăm să înțelegem complexitatea metabolismului, ne dăm seama că ceea ce vedem atunci când ne urcăm pe cântar nu e doar un număr, ci o reflecție a ceea ce se întâmplă în interior.

Asta este o veste atât bună, cât și mai puțin bună. Pe de-o parte înseamnă că dacă ai probleme cu greutatea, poți înceta să mai fii atât de dură cu tine – menținerea unei greutăți sănătoase nu e doar o chestie de disciplină și auto-control. Pe de altă parte, înseamnă că pentru a ajunge la greutatea dorită – și a rămâne acolo – trebuie să muncim mult pentru a vindeca sistemele din corpul nostru din interior.

Având grijă de sistemul nostru digestiv, de hormoni și de echilibrarea glicemiei putem elimina obstacolele care stau în drumul nostru către gestionarea ușoară a greutății.

Iată ce trebuie să faci pentru a declanșa ușor și sigur procesul de slăbire:

Resetează-ți sănătatea digestivă

Sunt din ce în ce mai multe studii care dovedesc că există o strânsă legătură între tipul (și cantitatea) de bacterii care trăiesc în tractul digestiv și abilitatea noastră de a menține o greutate sănătoasă. De aceea primul pas către declanșarea procesului de slăbit ar trebui să fie includerea unor probiotice de calitate în dietă zilnică pentru a sprijini digestia.

Recomandarea noastră? O salată cu dressing bogat în probiotice. Încearcă mixul compus din rucola, latughino roșu și baby spanac, căruia îi poți adăuga un dressing cu pastă de miso, oțet de orez, ulei de susan, muștar, suc de portocale și pudra de usturoi. Dacă îi mai adaugi și o mâna de quinoa (pentru un plus de proteine), obții un prânz sățios și perfect pentru digestie.

Echilibrează nivelul glicemiei

E greu (dacă nu imposibil) să slăbeșți când glicemia o ia razna pe parcursul zilei și-ți da o poftă nebună de dulce, mai ales dacă ai eliminat complet zahărul adăugat din dietă. Pentru a-ți ajuta corpul să se obișnuiască cu această schimbare, ai nevoie de nutrienți precum Omega 3 care să echilibreze răspunsul insulinei. Astfel, nu vei mai cădea victima poftelor și vei face alegeri alimentare mai sănătoase.

  nu ți se facă poftă de dulce dupăamiazăîți recomandăm  la prânz  încerci o salată bogată în omega 3 și grăsimi sănătoase. Mixul de salată cu radichio, latughino și valeriană merge perfect cu somon afumat, câteva felii de avocado și un dressing cu suc proaspăt de portocale roșii.

Imblânzește senzația de foame

În zilele noastre mâncarea e peste tot. Cu alte cuvinte, creierul nostru este mereu tentat, ceea ce înseamnă că e incredibil de ușor să nu mai știm cu adevărat când ne este cu adevărat foame și când nu. De aceea ai nevoie să consumi alimente sățioase și bogate în vitamine, minerale și proteine pentru a susține metabolismul și a declanșa arderea grăsimilor, calmând în același timp senzația de foame.

O salată este opțiunea perfectă dacă vrei vitamine și minerale, mai ales că îi poți adaugă orice tip de proteină îți dorești, fie ea vegetală sau animală. Combină mixul de salată ce conține Pan di Zucchero, morcovi julien și indivia riccia, fie cu năut crocant și cartof dulce copt sau cu pui la grătar și fasole roșie.

 

Distribuie articolul: