Sezonul sărbătorilor de iarnă s-a încheiat, motiv pentru care a venit momentul să începem să măncăm din nou sănătos. Dar acest lucru nu înseamnă că mâncarea noastră nu poate fi deosebită. Iată de ce venim cu o rețetă ușoară de creveți, în sos de roșii. 

Ingrediente:

  • 500 de grame de creveţi decorticaţi
  • trei căţei de usturoi
  • o linguriţă de curry
  • o cutie de roşii mari în bulion
  • o jumătate de dovlecel
  • o bucată de praz
  • o lingură de ulei de măsline
  • câteva frunze de busuioc

Preparare:

Spălați bine prazul şi dovlecelul, după care tăiați aceste legume sub formă de cubuleţe mici şi căliți-le în uleiul de măsline. Adăugați mai apoi şi roşiile şi sosul lor şi fierbeți totul timp de 10 minute. Ulterior, adăugați creveţii, curry şi busuiocul şi mai lăsați totul să fiarbă, timp de trei minute. La final adăugați şi usturoiul tocat mărunt.

Consumați preparatul simplu ori cu garnitură de orez fiert.

Poftă bună!

Sursa: Clickpoftabuna.ro

Foto: Pexels

Vezi și: Ciorbă dulce-acrișoară cu ciuperci. Supa perfectă după sărbători