După mesele copioase de sărbători, iar noi știm că au fost multe, vă doriți o mâncare „simplă”, care să prindă bine la stomac. Vă propunem să încercați supa dulce-acrișoară, care se prepară ușor și nu necesită multe ingrediente.

Citește și: Soleanca – ciorba rusească, perfectă după sărbători

Ingrediente:

  • 250 gr carne de pui
  • 350 gr varză albă
  • 1 buc ardei gras roșu
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 ceapă medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lămâie
  • 4 cuburi de zahăr
  • 1 lingură de stafide
  • 50 gr ciuperci
  • 1 l apă
  • 1 linguriță de fulgi chili

Preparare:

  1. Tăiați carnea bucăți și ceapa mărunt și le căliți împreună, ușor, în ulei. Adăugați varza, ardeiul tocat mărunt, ciupercile înmuiate în prealabil în apă și fulgii de chili.
  2. Adăugați peste ele 750 ml sau 1 l de apă, stafidele, condimentați cu sare și piper, și fierbeți ușor supa pentru aproximativ 15 minute.
  3. Îndulciți cu zahăr și, în același timp, acriți supa cu sucul de lămâie. Adăugați și frunzele de ceapă verde tocate fin.

Serviți cu plăcere!

Vezi și: 5 băuturi pe care să le consumi înainte de somn pentru a arde grăsimile mai rapid

Distribuie articolul: