Știm cât de greu este să prepari 3 feluri de mâncare, garnituri și prăjituri pentru mesele îmbelșugate de sărbători, așa că am venit cu această rețetă menită să te scutească de multe ore de frământare. Sau poate doar ți-e poftă de cozonac dar n-ai chef să depui atât de mult efort pentru a îl prepara. Iată rețeta ideală:

Ingrediente:

Aluat

  • 1 kg făină
  • 600 ml lapte cald
  • 250 g zahăr
  • 1 pachet de unt
  • 2 pliculețe drojdie uscată
  • 200 g stafide
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 1 linguriță esență rom
  • coaja de la 1 portocală și 1 lămâie
  • 1/2 linguriță sare

Umplutură

6 albușuri

600 g nucă mărunțită

200 g zahăr pudra

4 linguri cacao

Pentru început, dizolvă drojdia în laptele călduț, cu 2 linguri de zahăr și lasă totul deoparte. Când drojdia s-a umflat, pune restul de zahăr, aromele, untul topit și sarea.

Încorporează ușor făina cernută și stafidele și frământă doar până obții un aluat omogen, 5 minute. Pune aluatul într-un recipient și dă-l la frigider pentru maxim 24 de ore, de preferat peste noapte.

Scoate aluatul înainte cu 30 de minute de a lucra cu el, apoi prepară umplutura:

Bate bine albușurile spumă apoi pune nuca, cacao și zahărul pudră. Împarte aluatul în 4 părți egale, pe blatul uns cu ulei, întinde 2 bucăți în dreptunghiuri și unge-le cu jumătate din compoziție. Rulează fiecare bucată și unește câte 2 între ele. Dă la cuptor tăvile pentru 40-45 de minute la 170 de grade sau până ce trece testul scobitorii.

Sursa: Clickpoftabună.ro

Vezi și: Cuperci sotate cu parmezan și verdeață, în doar 20 de minute

Distribuie articolul: