Aceste chifteluțe pot fi servite ca orice vrei tu. Le pregătești în sos dulce-acrișor și le poți așeza lângă o porție de orez pufos sau le poți servi cu o salată.

Ingrediente:

  • 300 g carne tocată de porc
  • 100 g pesmet proaspăt
  • 2 gălbenușuri
  • 1/2 leg pătrunjel
  • 1 lingură cimbru
  • 2 căței usturoi
  • 1 lingură amidon
  • 3 linguri zahăr brun
  • 100 ml supă concentrată de viță
  • 50 ml oțet de vin
  • 2 linguri sos soia

Preparare:

1. Într-un bol încăpător, combină carnea tocată, pesmetul proaspăt (pâine proaspătă trecută prin robotul de bucătărie) cu pătrunjelul, cimbrul, usturoiul și apoi potrivește de sare și piper.

2. Omogenizează amestecul de carne, apoi porționează chifteluțele și rotunjește-le între palme, făcându-le micuțe, de cca 2 cm diametrul. Te poate ajuta să ai palmele ușor umezite atunci când prelucrezi carnea cu mâinile.

3. După ce ai format toate chifteluțele dulci-acrișoare, așează-le într-o tavă încăpătoare și dă-le la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade.

4. Când chifteluțele se rumenesc bine, așează-le pe plită și separat combina supa concentrată de viță, zahărul, oțetul, sosul de soia și amidonul într-un bol.

5. Adăugă apoi compoziția obținută peste chifteluțele rumenite din tavă, și lăsă sosul să scadă câteva minute, până se îngroașă puțin și glazurează chifteluțele.

Sursa: retetepractice.ro

Vezi și: Plăcinta copilăriei preparată la tigaie. Turtă cu brânză sărată și usturoi

Distribuie articolul: