Visezi să scapi de niște kilograme în plus, dar cifrele de pe cântar par să fi înțepenit în același loc? Vezi mai jos câteva greșeli pe care s-ar putea să le comiți și care te țin departe de scopul stabilit.

Începi să fii exagerat de strictă cu tine și te aștepți ca rezultatele să apară peste noapte

„Gata! De mâine, încep să fiu foarte strictă cu mine. Voi mânca numai produse sănătoase, care nu îngrașă, iar o dată pe săptămână voi avea zi de post”. Aceste atitudini de ultimatum te pot motiva pe termen scurt, dar nu vor funcționa pe termen lung. Este important să nu mergi în extreme și să introduci modificări treptate, altfel s-ar putea să nu-ți atingi scopul, să te epuizezi prea devreme. Așteptarea rezultatelor instantanee este o altă greșeală care poate duce și la pierderea motivației. Coerența, regularitatea și o abordare integrată sunt cele mai importante.

Urmezi o dietă strictă fără a te consulta cu un specialist

Ești la dietă? Ești sigură că ți se potrivește? De exemplu, e o dietă fără carbohidrați este o dietă dăunătoare: organismul începe să se autoconsume, nivelul de toxine crește, ficatul suferă. Refuzarea oricăror alimente grase este, de asemenea, greșită. Este mai bine să apelezi la un specialist care ar putea să-și sugereze un regim alimentar de care să ții cont, să îți spună ce alimente, cum și în ce cantitate ar trebui să consumi.

Nu reduci din consumul de dulce sau a produselor de tip fast-food

Alimentele dulci și fast-food duc la creșterea adipocitelor (celule grase) în țesutul subcutanat. După ce mănânci ceva dulce, corpul începe să producă insulină suplimentară – adipocitul se umflă, volumul corpului crește. Corpul are nevoie de dulciuri pentru că îi lipsește energia. Drept urmare, primești o taxă de veselie, dar „dulcea” energie nu durează mult. Dacă avi o poftă constantă de a mânca dulciuri și fast food, este probabil să ai un conținut scăzut de lichide și un stil de viață sedentar. Ce te ajuta? Exercițiile și consumul apei. Metabolismul se va accelera, va apărea forța, iar tu nu vei mai avea pofte interzise.

Nu faci sport în mod regulat

Desigur, fără un regim alimentar echilibrat, nu vei obține niciodată rezultatele la care visezi. Exact așa stau lucrurile și cu sportul. Dacă acesta nu este un argument pentru tine, gândește-te cum te vei simți peste 15, 20, 30 de ani? .. Datorită stilului de viață sedentar la bătrânețe, vei depăși problemele articulațiilor și nu te vei putea mișca normal. Riști să ai dureri la spate, picioare, gât chiar acum, dacă nu faci sport.Suntem de acord că sportul necesită efort. Dar chiar și 15-20 de minute pe zi dedicate exercițiilor simple care vizează anumite grupe musculare pot fi benefice. Din fericire, există acum multe antrenamente online la care te puteți alătura oricând, oriunde.

Ești într-o continuă stare de stres

Atunci când o persoană este supusă stresului, hormonul cortizol este produs activ în corpul său, din cauza căruia, printre altele, corpul începe să acumuleze urgent grăsime pentru a se proteja. Prin urmare, merită să te strădui să-ți faci griji cât mai puțin posibil. Pentru a ameliora stresul, urmează diverse tehnici de relaxare: întindere, exerciții de respirație, Pilates, yoga, meditație, etc.

Nu mergi la masaj

Nu subestima masajul (chiar și masajul manual clasic) – va ajuta la eliminarea excesului de lichid din corp, la îmbunătățirea circulației sângelui, la relaxarea mușchilor și la tonifierea corpului.

Nu-ți acorzi suficient timp pentru tine

Niciun fel de „de mâine, de luni, după vacanță” – trebuie să te gândești la stilul tău de viață chiar acum, altfel sarcinile cotidiene pe care le ai te vor face ca să nu ai niciodată timp pentru tine. Mănâncă sănătos, fă mișcare în mod regulat, aceste lucruri sunt importante nu numai pentru a arăta bine, ci și pentru a fi sănătoasă și a te simți bine.

Sursa: Glamour.ru

Distribuie articolul: