Probabil ai auzit și tu despre faptul că e bine să-ți începi ziua mai devreme. Totuși am decis să-ți explicăm de ce ar fi bine să practici trezitul în primele ore ale dimineții, care sunt motivele care încurajează această practică află în cele ce urmează.

Cât de dimineață ar trebui să ne trezim?

Dan Luca, coach, trainer și speaker specializat în productivitate și echilibru pentru antreprenori, a creat de mai bine de 3 ani de zile un grup de suporty, un program de coaching în care îi invită pe oameni să se trezească la 5 dimineața, programul având numele chiar 5 am. El susține că numeroase studii demonstrează faptul că oamenii au o energie bună atunci când dorm 6-8 ore pe noapte. Întrebarea se pune: de ce dacă dormim 6-8 ore pe noapte, de la 1 la 9 dimineața, tot nu ne vine să ne trezim, tot amânăm momentul ridicării din pat nedorind să renunțăm la căldura confortabilă de sub pătură? Pentru că somnul nostru nu este de o calitate bună, ar fi rezumatul dezbaterilor lui Dan Luca.

Beneficiile trezitului de dimineață

 1. Ești între cei mai performanți 1% din lume. E un club select și e o onoare să fii membru cu drepturi depline.
 2. Ai timp de calitate cu tine, te pui pe primul plan, pentru că … meriți! Ești cea mai importantă persoană din viața ta!
 3. Nu te stresează nimeni cu telefoane, emailuri, sms-uri.
 4. Îți planifici strategic propriul business (sau viitorul business dacă încă ești angajat). Dacă nu dimineața când ești odihnit… când altcândva?… Seara după ce ești stors de energie?
 5. Iei o masă gustoasă pe îndelete fără să fii grăbit de ceas. Aaaaah plăcerile vieții …
 6. Vezi răsăritul. Nu pe cel din poze, pe cel real care e între cele mai bune lucruri gratis în viață!
 7. Savurezi o ceașcă de ceai sau de cafea.
 8. Ai timp să citești zilnic 30-60 de minute și să devii expert în domeniul tău. În 300 de zile de citit într-un an, ajungi să citești între 50 și 100 de cărți. Crezi că va face o diferență mare în 5 ani sau 10 ani
 9. Faci jogging fără să fii deranjat de trafic. Neprețuit!
 10. Ai timp să îți faci toaleta corespunzator și să te îmbraci impecabil.
 11. Meditezi în liniște. 20 – 30 de minute în solitudine cu atenția pe respirație iți aduce o stare de calm și relaxare deosebită.
 12. Setezi intenții despre cum vrei să fie ziua care tocmai începe.
 13. Lucrezi 1-2 ore ultra-productive pentru job fără să ai nici o întrerupere – cu un randament cel puțin dublu.
 14. Scrii o urare de bine pentru cineva drag din familie și o lași pe frigider. Îți ia maxim 20 de secunde.
 15. Începi ziua dintr-o energie proactivă și nu una reactivă în care ești deja în întârziere din secunda în care te ridici din pat.
 16. Stabilești care sunt cele mai importante 5 activități pe care e important să le finalizezi. Estimezi și timpul necesar să le finalizezi dar și cum arată rezultatul pe care ți-l dorești.
 17. Pleci din timp la job și ajungi relaxat și zâmbitor la birou.
 18. Începi ziua cu tine și îți crești stima de sine pentru că ești cea mai importantă persoană din viața ta!
 19. Îți iei Puterea înapoi pe care ți-ai dat-o circumstanțelor exterioare și devii o persoană centrată, echilibrată și armonioasă care realizează tot ceea ce își propune pentru că a dizolvat blocajele interioare.

Sursa: Life.ro