„Dietă” și  „cură de slăbire”, cunoști bine diferența dintre aceste două cuvinte? Ei bine, psihonutriționista Mihaela Bilic a explicat care este diferența dintre acestea și în ce constă confuzia când ne referim la „dietă”.

„Dietă” vs „cură de slăbire”

„În străinătate, în alte limbi cuvântul „dietă” înseamnă strict alimentație zilnică. „Cură de slăbire” este despre slăbit, dar altfel, dieta înseamnă felul în care te alimentezi, cum este construit meniul tău în fiecare zi”, explică specialista.

Dieta ar trebui să fie…

„Ar trebui să fie un plan al felului în care tu relaționezi cu mâncarea, pentru că și aici nu există lucruri care să fie obligatorii. Și în continuare, nu numai în dieta diabeticilor, dar și pentru alimentația din școli, din grădinițe avem regulile făcute după cărțile profesorului Mincu, care era medicul lui Ceaușescu, deci suntem și noi în continuare în anii ’70 la nivel de cunoștințe, reguli alimentare. Astea sunt cicatricile și urmările dictaturii sub care am trăit”

Dietele spectaculoase, alimentele exotice și spectaculoase pentru a fi în pas cu moda

„Aș spune că ceea ce mă îngrijorează mai mult nu sunt aceste reguli, să spunem, bătrânești și depășite, ci mai degrabă ușurința cu care, cel puțin, în România oamenii renunță la tradiții și îmbrățișează tot felul de alimente, ingrediente și diete spectaculoase lucrurile exotice și sofisticate, crezând că în felul ăsta suntem și noi în rând cu moda”, mărturisește Mihaela Bilic.

Vezi și: Psihonutriționista Mihaela Bilic: „Mănâncă de mai multe ori în zi doar cei, cărora le permite silueta” (Video)

Distribuie articolul: