De fiecare dată când trecem pe lângă covrigaria cu miros inconfundabil, este aproape imposibil să nu ne facem poftă. Dacă vă interesează să țineți cont de dieta voastră și de caloriile consumate, vă propunem să aflați câte calorii au covrigii, dacă îngrașă și dacă este sănătos să îi aveți în dietă.

Câte calorii are un covrig cu mac? Covrigii cu mac, indiferent de dimensiunea lor, au în jur de 150-250 de calorii, în funcție de cantitatea de unt sau ulei folosit în rețetă. Adesea, în aluat se adaugă și ulei sau alte surse de grăsime, iar uneori chiar zahăr.

Câte calorii are un covrig cu susan sau alte semințe? Variația în numărul de calorii este mică în funcție de tipul de semințe, așadar un covrig cu semințe de susan sau floarea-soarelui va avea tot în jur de 150-250 de calorii.

Este sănătos să mâncăm covrigi? Covrigii pot face parte dintr-o alimentație sănătoasă și echilibrată când sunt consumați cu moderație și ca parte a unei diete variate. Ei oferă carbohidrați, proteine, fibre, vitamine din complexul B și fier. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți la caloriile și cantitatea de sare, care pot varia în funcție de tipul și dimensiunea covrigului.

Persoanele cu diabet zaharat pot mânca covrigi? Persoanele cu diabet pot consuma covrigi, dar trebuie să acorde atenție dimensiunii porției și să țină cont de conținutul de carbohidrați al covrigului în planificarea alimentației lor. Este recomandat să opteze pentru covrigi integrali, deoarece aceștia conțin mai multe fibre și nutrienți esențiali decât covrigii albi rafinați. Este esențial să citească eticheta nutrițională și să limiteze porțiunea la o dimensiune moderată.

Distribuie articolul: