Pastele sunt un deliciu culinar pe care niciodată nu ezit să le gust sau să experimentez cu ele. Dacă de obicei experimentez cu ingrediente și gusturi, păi astăzi am optat pentru cea mai clasică și obișnuită rețetă: pregătim Carbonara! Menționez că se pregătește foarte rapid, este sățioasă, gustoasă și extrem de aromată. Deci, va fi pe placul fiecărui membru al familiei. 

Încearcă și: Paste cu broccoli și sos de roșii – prânz delicios cu gust fresh (Foto)

Ingrediente

  • 300 g de paste
  • 200 ml de frișcă
  • un cățel de usturoi
  • 200 g de șuncă
  • sare, piper
  • o linguriță cu făină
  • 200 g de cașcaval (am folosit petale de parmezan)

Vezi și: Paste cu piept de pui și ciuperci – plăcere gastronomică și frumusețe într-o singură farfurie (Foto)

Mod de preparare

  1. Pune pastele la fiert în apă sărată.
  2. Între timp, mărunțește șunca și pune-o pe tigaie la foc mediu.
  3. Când șunca un pic se rumenește, adaugă frișca și amestecă bine. Adaugă sare și piper după gust.
  4. După circa 5 minute, adaugă făina la frișcă și amestecă intensiv pentru a evita formarea cocoloașelor.
  5. După ce au fiert pastele, adaugă jumătate din cașcaval în sos și apoi adaugă pastele, iarăși amestecă, până pastele vor îmbiba sosul.
  6. Lasă pastele pentru circa 2-3 minute, apoi servește-le cu petale de parmezan.

Citește și: Paste cu creveți și sos bechamel – suculent, gustos, dar cel mai important, rapid (Foto)

Poftă bună!

Distribuie articolul: