După mai multe experiențe negative în câteva localuri de la noi, am înțeles că pastele totuși trebuie pregătite acasă pentru a le savura gustul autentic. Ultima dată comandasem paste cu piept de pui și ciuperci, nu am rămas deloc impresionată de gust, sosul era lichid, nu avea o consistență corespunzătoare. Astfel, mi-am notat că următoarea rețetă care trebuie pregătită e cea a pastelor cu piept de pui și ciuperci. 

Ingrediente

  • 100 g de paste
  • 4 ciuperci medii
  • jumătate de piept de pui
  • 50 g de mozzarella
  • 150 ml de frișcă
  • condimente (sare, piper, usturoi uscat)

Mod de preparare

Pieptul de pui se pregătește în prealabil, se condimentează cu sare și piper, apoi se prăjește la foc mediu. Când acesta este gata, lăsăm să se răcească. Între timp curățim și tăiem ciupercile. Apoi le punem pe tigaia călită și le lăsăm practic până sunt gata. Tăiem pieptul de pui în cubulețe și punem alături de ciuperci.

Amestecăm totul, condimentăm cu sare, piper și usturoi. Lăsăm pentru câteva minute apoi iarăși amestecăm. E timpul să punem pastele la fiert. La ciuperci și piept de pui adăugăm frișca, amestecăm apoi lăsăm până frișca devine mai densă.

Când pastele sunt fierte, scurgem apa și le punem în tigaie, amestecăm bine.

După ce pastele s-au îmbibat bine cu sos, adăugăm mozzarella și iarăși amestecăm până se topește cașcavalul. Și acum voilà, pastele sunt gata de servire! 

Poftă bună!