Transportarea în bagaje a fructelor, legumelor și florilor va fi reglementată diferit în Rusia, din data de 19 august, scrie RIA Novosti. Potrivit sursei citate, cei care ies de pe teritoriul Federației Ruse vor putea să transporte cel mult cinci kilograme de fructe și legume și nu mai mult de trei buchete, fiecare a câte maximum 15 flori, frunze sau alte părți ale plantelor. Aceste reguli se referă atât la bagajele de dimensiuni mari, cât și la cele de mână.

Cei care intenționează să transporte cantități mai mari, vor trebui să prezinte la frontieră certificatul fitosanitar. În lipsa acestuia, mărfurile vor fi întoarse sau nimicite, din contul proprietarului, notează AGORA.md.

Noile reguli se referă la produsele cu un risc fitosanitar sporit. Lista respectivă include curmale, smochine, ananas, avocado, mango precum și caise, vișine, cireșe, piersici, prune și citrice. În afară de aceasta, restricția mai include boboasele și nucile, precum și următoarele legume: roșii, diverse soiuri de varză, morcov, ridiche neagră, ridiche, castraveți, ceapa de toate soiurile.

Modificările se vor referi la pasagerii tuturor tipurilor de transport, inclusiv naval, aerian, feroviar și rutier, precum și la membrii echipajelor navelor, avioanelor, vagoanelor-restaurant. De asemenea, noile restricții se vor referi și la coletele poștale.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: