Broccoli se regăsește în topul zece al celor mai bune alimente din lume, însă ce te faci atunci când copilul tău refuză să-l guste? Iată o rețetă ușoară de chifteluțe cu broccoli, brânză și cartofi cu care l-ai putea „păcăli”. 

Inclus în alimentație, broccoli favorizează reducerea nivelului mare de colesterol ,,rău”, menține sănătatea inimii, a oaselor, îmbunătățește digestia și ajută la detoxificare. Iar odată ce micuțul s-a obișnuit cu gustul său, va face alegeri alimentare sănătoase pe măsură ce crește.

Ingrediente: 

  • 1 cană și jumătate de piure de cartofi
  • 1 sfert de cană de piure de broccoli
  • jumătate de cană de brânză (la alegere)
  • 1 ou, o cană de miez de pâine (mărunțit)
  • 1-2 căței de usturoi
  • sare.

Preparare:

Pui într-un bol mai mare piureul de cartofi, cel de broccoli, brânza, oul și trei linguri din miezul de pâine. Adaugi sarea, usturoiul dat prin presă și amesteci bine ca să se combine ingredientele.

Restul de miez de pâine mărunțit îl pui într-o farfurie întinsă. Formezi bile din amestecul de broccoli (poți să folosești o lingură ca să fie mai ușor), după care le dai prin miezul de pâine.

Încingi cuptorul. Așezi chiftelele în tava tapetată cu hârtie de copt și dai la cuptor. Lași să se rumenească ușor pe o parte, apoi le întorci pe partea cealaltă (chiftelele nu o să fie uscate dacă pui un vas cu apă sub tavă în cuptor). Le scoți din cuptor când sunt rumenite uniform.

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Foto: Google.com

Vezi și: Învârtită cu dovleac! Este absolut delicioasă și se pregătește ușor