Douăsprezece orașe din lume ar putea dispărea curând de pe fața pământului din cauza schimbărilor climaterice. Veneția este unul din ele.

Nu numai că Piaţa San Marco este inundată de mai multe ori pe an, dar întreg oraşul se scufundă lent: secătuirea pânzelor de apă freatice a dus la coborârea solului cu clădiri cu tot, iar nivelul apelor Mării Adriatice creşte. Din acest motiv, artistul Lorenzo Quinn a modelat și a instalat într-unul din canalele venețiene două mâini gigantice, care par să susțină Ca’ Sagredo Hotel, ca simbol despre necesitatea implicării oamenilor în salvarea orașului istoric.

hands-sculpture-support-lorenzo-quinn-venice-27-5918728c40d12__880

„Veneția este un oraș artistic pe apă care a inspirat culturi secole întregi. Ca să se mai întâmple asta, are nevoie de suportul generațiilor de-acum și viitoare, căci este amenințat de schimbările climaterice”, a declarat Lorenzo Quinn pentru Halcyon Gallery.

hands-sculpture-support-lorenzo-quinn-venice-25-5918726089b95__880

Proiectul „Support” evocă speranța că oamenilor le va reuși să mențină clădirea deasupra apei, în același timp frica față de fragilitatea situației.

hands-sculpture-support-lorenzo-quinn-venice-1-59186e46d6d2f__880

„Am vrut să sculptez cea mai complicată parte a corpului, considerată o provocare. Mâinile au atâta putere – puterea de a iubi, de a urî, de a crea, de a distruge”, a mai declarat artistul.

Sursa: boredpanda.com