Din 25 aprilie, intră în vigoare taxa de intrare în Veneția. Orașul își pune în aplicare planurile de a introduce o taxă de intrare pentru “turiștii de o zi”, conform anunțului făcut joi, 4 aprilie, de primarul Luigi Brugnaro, citat de Il Giornale. Edilul a prezentat noua taxă, în valoare de 5 euro, presei prezente la Palazzo Grazioli, subliniind că nu se dorește închiderea orașului, ci doar protejarea lagunei de turismul de masă. Taxa de acces a fost concepută și implementată “pentru a face orașul mai practic și mai plăcut pentru locuitori” în zilele de vârf turistic, scrie realitatea.net

 

„Străzile noastre nu pot fi comparate cu cele ale niciunui alt oraș și trebuie să reglementăm fluxul de turiști. Până acum, niciun politician nu a avut curajul să introducă o taxă de intrare, însă hotărârea a fost necesară”, a explicat primarul, aflat în funcție din 2015. 2024 va fi un an de testare al acestei taxe, a precizat el.

Această  taxă va fi în valoare de 5 euro, aceasta nu se achită între orele 16.00 și 8.30. Calendarul de taxare: din 25 până în 30 aprilie, de la 1 până în 5 mai și în toate celelalte weekenduri până pe 13 și 14 iulie, excepție weekendul de Ziua Republicii (1-2 iunie).

Distribuie articolul: