Dietele și remodelarea corporală sunt acum cele mai discutate teme, fiindcă este sezonul în care femeile își etalează corpul fie la plajă, fie purtând o vestimentație sumară, de vară. Antrenoarea și nutriționista româncă, Cori Grămescu, accentuează faptul că slăbirea este cea mai ușoară parte într-un proces de remodelare corporală, iar fără sport ne este greu să ne menținem greutatea, obținută prin dietă. Pentru a avea un aspect fizic armonios, o alimentație curată, ce e combinată și cu sportul, este cea mai bună rețetă.

Pentru o siluetă de invidiat, atunci când ții diete sau duci un mod de viață sănătos, trebuie să practici și sportul. Uneori tot de ce ai nevoie este doar de câteva minute de exerciții fizice pe zi, pentru a obține formele la care visai.

Slăbirea se bazează pe crearea unui deficit caloric sustenabil și menținerea glicemiei într-un interval moderat de valori. Deficitul caloric înseamnă să mâncăm mai puține calorii decât consumăm prin activitățile fizice zilnice, metabolismul bazal și digerarea alimentelor consumate. Așadar, dacă vrem să privim lucrurile într-o manieră superficială, putem spune că atâta vreme cât suntem în deficit caloric, slăbim. În realitate, însă, slăbirea este doar partea cea mai ușoară a unui proces de remodelare corporală și adevărata provocare constă în menținerea unei greutăți normale în timp. Dacă nu introducem activitatea fizică ne va fi foarte greu să menținem în timp rezultatele slăbirii”, scrie Cori pe pagina sa de Facebook.

Practicați cel puțin de două ori pe săptămână câteva exerciții și schimbările nu se vor lăsa așteptate. Iată care sunt beneficiile sportului, potrivit expertei în fitness Cori Grămescu:

  • creează un deficit caloric eficient fără să ne înfometăm; consumând calorii în activitățile fizice și cele sportive zi de zi reușim să atingem ținta de deficit caloric de 500-1000 de kcal pe zi fără să reducem drastic mâncarea;
  • contribuie la controlul stresului și ne ajută să ne odihnim mai bine post efort;
  • menține metabolismul funcțional la un nivel optim pentru slăbire; masa musculară este activă metabolic, ceea ce înseamnă că o persoană cu o masă musculara crescută va consuma mai multe calorii în repaus decât o persoană fără tonus muscular;
  • creează o modificare a componentelor corpului, crește calitatea și cantitatea masei musculare, întărește sistemul osos și, în prezența deficitului caloric, scade masa de grăsime de sub piele și din jurul organelor interne.

Chiar dacă nu dorești să slăbești, experții recomandă practicarea exercițiilor fizice, pentru îmbunătățirea sănătății corpului. Sau atunci când ești mulțumită de kilogramele tale, sportul te va ajuta să modelezi toată masa musculară și să ai un corp de invidiat, nu doar unul „slab”!

Citește și: Câtă apă trebuie să consumi în funcție de greutatea ta și cu ce o poți înlocui. Sfaturi de la specialiști

Foto: weheartit