Anna Smolnițchi pentru a doua oară la „După Cortină”. Prima oară timpul a fost prea scurt să descopăr tot ce are această femeie de oferit. Am discutat pe tema ei preferată, despre care spune că îi este menirea: ajutarea femeilor de a trece printr-o naștere blândă. Recent, jurnalista a lansat primul vlog de la noi dedicat acestei teme. Tot în acest interviu Anna ne-a mai povestit cum au schimbat-o copiii și de ce a înțeles că este primordial să își rezolve traumele din copilărie. 

Citește încontinuare câteva fragmente din interviu, iar materialul video integral vizionează-l în video-ul de mai sus:

Vlogul „Nașterea Mea” 

„Cred dă sunt prima persoană de la noi, care vorbește pe un vlog peste naștere, aici, în Republica Moldova. Informații despre naștere și sarcină în limba română sunt foarte puține. O cunoaștem doar pe Ditta Depner din România, educator prenalat și  terapeut holistic. Eu când mă pregăteam de sarcină și naștere am simțit lipa unor informații în limba română. Sper să fie util canalul meu.”

Cât despre susținere, Anna spune că soțul ei a fost cel care i-a dat idee de a lansat acest canal de youtube. 

„Intenția mea pe acest canal este de a veni cu informația despre cum putem transforma nașterea obișnuită într-o naștere împlinitoare și blândă.”

Traumele din copilărie 

„Căutările mele despre ce s-a întâmplat în copilărie și rezolvarea traumelor a început încă în univesitate, dar este adevărat că apariția copiilor a acuzat această necesitate. Copiii vin și apasă niște butoane în noi și scot la suprafață absolut tot ceea ce nu am rezolvat până atunci. Reacțiile noastru la plânsul și furia lor este, defapt, reacția pe care noi o aveam când eram copii, în situații de criză.”

Înainte să concepem copii este important să rezolvăm tot ceea ce ne-a durut în copilărie, ca urmașii noștri să nu ne preia traumele.

„Până la 7 ani, copiii noștri oglindesc cu loialitate ceea ce suntem noi și pentru că nu vreau copiii să vindece tot ceea ce nu am vindecat eu, lucrez asupra mea.”

Relațiile toxice…

„Înainte să te bagi într-o relație trebuie să te cunoști, să fii autentic, să  rezolvi tot ce ai de rezolvat ca tu să poți să faci alegerile corecte.

Doamne, cât am suferit din cauza relațiilor… Deja apăruse și copilul și eu încă mă chinuiam. Soțul meu mi-a spus: „hai să mergi să vorbești despre ele, hai să mergi la un psihoterapeut”.

Până la urmă eu înțeleg că oamenii pe care i-am cunoscut până la Sergiu nu au fost întâmplători, tot m-au ajutat să ajung la marea înțelepciune de astăzi și să fiu ceea ce sunt astăzi.”

Vezi și: „După Cortină” cu Anna Smolnițchi, despre diferența între nașterea naturală și prin cezariană, casa din satul Râșcova și blog (Video)