Acum că ai un copil știi deja mai multe lucruri, pentru că din experiență și din greșeli înveți, dar probabil că ți-ar fi mult mai ușor dacă înainte de a deveni mamă ai fi știu unele lucruri. 

Chiar dacă crezi că ești echipată cu toată informația și produsele posibile, realitatea arată că de cele mai dese ori – noi nu știm nimic, până nu trăim experiența. Când ești mamă treci printr-o adevărată școală a vieții, astfel, astăzi noi am hotărât să îți venim în ajutor. Fie că ești deja mamă, sau curând vei deveni, aceste curiozități cu siguranță îți vor fi de folos. 

Iată nouă lucruri care sunt considerate importante de știut înainte de a concepe, de a naște și de a crește un copil:

Foto: secretele.com

– Experiența și părerea altora privind îngrijirea copilului poate veni în contradictoriu cu a ta și a bebelușului tău. Învață să filtrezi opiniile, mai ales pe cele oferite fără a fi cerute.

– Este absolut normal ca pentru o perioadă în casa ta să fie dezastru și dezordine

– Cei de la gyneco, ne spun că este foarte sănătos și binevenit să ceri ajutor de la cei apropiați, dacă vrei să dormi pentru 30 minute, să faci o baie sau să mergi la manichiură.

– Nu uita de tine. Oricât de haotic ți-ar fi programul tău din primele luni cu copilul. 

– Ești cea mai bună mamă pentru copilul tău, chiar dacă nu ai reușit să alăptezi sau nu reușești să faci o plimbare, în fiecare zi. 

– Ai nevoie de un program. Copilul are nevoie de un program de masă și de somn care să fie respectat zilnic. Dacă ai un copil sătul și odihnit, atunci și tu vei putea dormi mult mai bine. 

Foto: clubulbebelusilor

– Parenting-ul chiar pune la încercare relația ta cu partenerul. 

– Atunci când crești un copil niciodată nu știi cum va fi ziua de mâine sau noaptea ce urmează. Planificările, deseori, pot fi date peste cap. Înarmează-te cu răbdare și flexibilitate. 

– Tot ceea ce vei face și orice decizie pe care o vei lua pentru copilul tău, îi va mulțumi pe unii și nemulțumi pe alții. Cei de la centruldeparenting, îți spun să procedezi mereu așa cum simți, să te bazezi pe instinct. Să nu-ți pese ce cred ceilalți despre tine. 

Tu ce ai mai adăuga în această listă?

Distribuie articolul: