Cine nu își dorește un abdomen plat? Poate multe dintre voi și-a luat gândul de la acest lucru crezând că e nevoie doar de diete drastice, dar se pare că totul este în echilibru. E nevoie să te ții de câteve reguli simple, susține Andreea Raicu. 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Andreea Raicu (@araicu)

Femeia de afaceri a povestit secrete sale pe blogu său: andreearaicu.ro/blog/

Am grijă la postură

Am mereu grijă să-mi țin spatele drept, pentru că atunci când postura este una corectă, îți pui automat la treaba și îți tonifici musculatura abdomenului. Pare un lucru insignifiant, dar te asigur că nu e așa. În plus, postura corectă te ajută și să-ți menții coloana vertebrală dreapta și să scapi de durerile de spate.

Beau multă apă

Atunci când ești deshidratată, corpul tău se pune pe treaba și depozitează orice picătură pe care o bei. Și știi unde o depune? În zona abdomenului. Poți ajunge să reții până la două kilograme în plus de apă. Am grijă că în fiecare zi să beau cel puțin opt pahare de apă sau alte lichide.

Practic mindful eating

În loc să mănânci repede, forțează-te să încetinești ritmul și să mesteci fiecare îmbucătura de cel puțin 10 ori înainte de a înghite. Corpul trebuie să muncească în plus pentru a digera alimentele in stomac și intestine, iar asta poate duce la indigestie sau balonare. În plus, atunci când mănânci repede ești mai predispusă să înghiți aer și așa te vei pricopsi cu o burtică umflată chiar dacă nu ai mâncat foarte mult.

Iau suplimente cu probiotice

Probioticele sunt bacterii bune care ajută sistemul digestiv să descompună alimentele, prevenind problemele gastrointestinale care te împiedică să ai un abdomen plat. Zilnic iau un supliment cu cel puțîn 50mg de probiotice – îți recomand să te uiți după versiuni care conțin tulpinile acidophilus și bifidobacterium). De asemenea, iau și suplimente de calciu cu vitamina D și suplimente de vitamine din complexul B. Estrogenul în exces ne face să depozităm grăsime în zona abdomenului, dar aceste două suplimente mă ajută să-l țin sub control și astfel să-mi mențin abdomenul plat.

Merg zilnic pe jos

Măcar 30 de minute în fiecare zi îți restartează metabolismul și te ajută să arzi mai eficient grăsimea din zona mediană a corpului. În plus, mersul pe jos mă ajută să mă relaxez și să scap de stres.

Atunci când suntem stresați, sistemul nostru digestiv nu mai funcționează la capacitate maximă. Și dacă asta n-ar fi suficient, stresul vine la pachet și cu mai mult cortizol în corp, un hormon care duce la grăsime în exces în zona abdomenului – e modul corpului de a „proteja” organele vitale.

Citește și: Andreea Raicu îți spune cum să le închizi gura celor care te întreabă când te măriți

Distribuie articolul: