Iresponsabilă. Egoistă. Imatură. Dificilă. Idealistă. Andreea Raicu spune că a fost numită în diferite feluri și asta pentru că a  trecut de 30 de ai și încă nu este măritată și nu are copii și mai ales că nu are niciun plan în acest sens. Ea este femeia care știe ce își dorește și a înțeles că totul apare în viața noastră atunci când suntem cu adevărat pregătiți. 

Sătulă de veșnica întrebare „când te măriți”?. Andreea a întocmit o listă de întrebări și răspunsuri pe care le oferă celor ce nu îi dau pace.

„Poți fi romantică și fără un inel pe deget, loială fără să împărți același nume de familie, poți iubi înăutrul, dar și în afara oricăror norme. Poți să fii „fată bătrână” cu un spirit mai tânăr ca mulți alții și te poți ține de promisiuni și fără un contract oficial. Există o singură cerință: fii autentică”, spune vedeta.

Dacă și tu ești bombardată de curiozități legate de „când te măriți” și ai nevoie de puțină varietate de abordare, ai mai jos o listă de întrebări, afirmații și răspunsuri de care s-a lovit Andreea până acum. Sper să te ajute, sau măcar să te amuze puțin:

„Niciodată nu am crezut că o să ajungi nemăritată la 27 de ani”

„Ai fost mereu inteligența și frumoasă”, spunea chiar mama acum câțiva ani. Era de-a dreptul preocupată de ce fac cu viața mea, în timp ce eu îmi cumpăram propriul apartament și munceam din greu pentru cariera mea la super jobul care-mi plăcea la nebunie. O rebelă, ce să zic!

„Ai grijă de toată lumea, vreau și eu să știu că are cineva grijă și de tine. Ce e rău în asta?”

Mă întrebă cu candoare prietena mea cea mai bună, care este căsătorită de ani buni și fericiți. Nu am alt răspuns decât cel ce ține de utopia mea personală: sunt și am fost mereu responsabilă de fericirea proprie!

„Iubitul tău e chiar o partidă bună, de ce nu-l duci la altar mai repede?!”

Aud asta des din partea altor femei. Știu că este un tip grozav, de ce crezi că ies cu el?

„Fă-o pentru părinții tăi! Merita și ei să te vadă mireasa”

Deciziile mele nu trebuie să-i mulțumească pe alții. Fericirea, principiile și valoarea mea nu sunt subiectul nici unui compromis. Nu călcăm peste toate astea doar pentru un album de nuntă frumos care să fie arătat cu mândrie rudelor.

„Când o să-l găsești pe The ONE, o să vrei să mergi până la capăt”

Multă lume crede că nunta este răspunsul tuturor problemelor doar pentru că cu acest moment culminează toate filmele de dragoste. Poate de asta o grămadă de femei încearcă să-și „păcălească” alesul și să se mărite repede, gândindu-se că după petrecerea cea mare, tot ce nu era în regulă înainte în relație, dispare ca prin magie.

Diferențele de opinie, problemele și încercările nu dispar o dată cu luna de miere sau cu apariția unui copil, chiar dimpotrivă. Să fie cu iertare de la Celine Dion și Ed Sheeran, însă nici viața, nici iubirea nu funcționează după versurile cântecului ales pentru primul dans împreună.

„Oamenii se schimbă după căsătorie sau copii”

Asta este rareori adevărat. Majoritatea au undă liberă înspre a deveni ce sunt de fapt. În plus, unii joacă un rol la începutul relației, încercând să impresioneze, să cucerească sau să-l facă pe partener să se îndrăgostească iremediabil cât mai repede cu putință. Partea rea este că totul se destramă la fel de iute în momentul în care se duc fluturii din stomac. Alți oameni se grăbesc și nu-și dau timpul necesar să se cunoască, iar apoi se trezesc că au rămas cu o persoană deloc potrivită.

O căsnicie nefericită este de preferat în locul unui divorț?

Cele mai multe relații sunt destinate eșecului de la început: bărbații sunt în extaz că în sfârșit au găsit o persoană care îi accepta așa cum sunt, pe când femeile așteaptă în secret ca ei să se schimbe și cred că asta se va întâmpla de la sine, după nuntă.

„Nu pot decât să-ți doresc fericirea pe care o cunosc eu, așa ca evident, îmi doresc să te măriți!”

Nu cunosc doi oameni a căror concepție despre dragoste, fericire și familie să fie identică. Doar pentru că toți din jurul tău se căsătoresc și au copii, nu înseamnă automat că trebuie să faci și tu același lucru, și mai ales, în același timp. Domeniul ăsta chiar nu ține de competitivitate sau de a fi deschizătorul de drumuri din gașca ta.

„Nu știi cum e, tu nu ești căsătorită și nu ai copii”

Așa e, doar că asta nu mă face o ființă inferioară a lanțului trofic. Iubirea și prietenia țin de respectarea deciziilor celuilalt și acceptarea diferențelor minunate care ne fac să fim unici. Nimeni nu trebuie să-și dea aprobarea asupra stilului tău de viață, în afară de tine, desigur!

Sursa: andreearaicu.ro 

Distribuie articolul: