Multe dintre fructele și legumele de sezon conțin multă apă și, odată ce le consumi, poți împușca doi iepuri deodată: îți iei o gustare delicioasă și sănătoasă și te și hidratezi, mai ales dacă uiți de multe ori de cei doi litri pe care trebuie să-i bei zilnic.

Totuși, aceste fructe și legume nu înlocuiesc complet băutul apei, dar sunt un substitut bun al acesteia.

Pepenele roșu

Acesta este conține în proporție de 92% apă. De asemenea, e și o sursă bună de potasiu, un electrolit care îți menține hidratarea.

Pepenele galben

Pepenele galben e 90% apă și are și mulți nutrienți. O porție de pepene galben îți oferă doza necesară de vitamina A și C.

Castravetele

Combinați cu iaurtul, castraveții sunt cea mai bună și hidratantă gustare de vară. Castraveții conțin 96% apă, iar iaurtul are și potasiu.

Ananansul

Ananasul proaspăt e bogat în apă și în vitamine și e perfect pentru o băutură răcoritoare.

Căpșunele

Căpșunele sunt făcute 90% din apă. O porție de căpșune asigură doza zilnică necesară de potasiu. Pune câteva căpșune tăiate în apă, vei obține o băutură aromată și răcoritoare.

Țelina apio

Acum e la modă consumul de suc de țelină apio pe burta goală. Dacă nu ești fanul acestei băuturi, încearcă să consumi tijele de apio în salate. Țelina apio e plină de antioxidanți, vitamina A, C, B, K , minerale, fibre, potasiu și sodiu.

Ardeiul gras

Nu uita să arunci și un ardei gras tăiat felii când faci o salată, astfel îți iei doza de apă necesară. De asemenea, îl poți consuma tăindu-l bețișoare, alături de o cremă de brânză light.

Sursa

Distribuie articolul: