Sosit recent la Chișinău, autorul și cercetătorul rus Aleksandr Litvin a vorbit și despre un subiect interesant, legat de persoanele care nu pot mânca nimic după ce se trezesc dimineața. Pentru că medicina este unul dintre domeniile sale profesionale, Litvin a explicat de ce această stare este normală mai ales pentru persoanele născute în lunile reci ale anului.

„E ușor să impunem un copil să mănânce terci dimineața, el o mănâncă după un grafic al adulților chiar dacă nu vrea, iar în timp dezvoltă o mulțime de boli. Niciun adult nu-și dă seama că acest copil nu corespunde graficului social.

Circa 1/3 din oameni nu pot mânca dimineața, consumând doar dopinguri ca ceaiul sau cafeaua.

De obicei, acești oameni se nasc în decembrie, ianuarie, februarie și jumătate de martie. Acești oameni au hormonii puțin activi în timpul dimineții, un peristaltism scăzut, dar și o mulțime de alte procese din organismul lor le oprește apetitul. În primele ore ale zilei le este mai greu, apoi reușesc să facă multe, însă ajung să nu mai aibă puteri.

Când ne înțelegem ritmul personal și mergem împotriva ritmurilor impuse de societate, suntem nu doar sănătoși, ci ne creștem aprecierea de sine”, a declarat câștigătorul uneia dintre edițiile precedente a show-ului TV „Bitva Ekstrasensov”.

Subliniind importanța hidratării organismului pentru o intuiție cât mai ascuțită, Aleksandr Litvin i-a rugat pe părinți să nu le ofere copiilor ciocolată în procesul studiilor, ci mai degrabă înainte de o activitate ce le solicită efort fizic și mai puțină gândire intuitivă.

 

Distribuie articolul: