Tot de mai multe ori, simți că nu mai ai putere nici să te ridici din pat, ai vrea să dormi în continuu și ești foarte obosit/ă, cu toate că nu ai depus cine știe ce efort? Nu trebuie să pui totul pe seama stresului, sau a lipsei somnului. Vezi ce anume indică aceste stări și cum să le eviți pe viitor.

– Nu renunța la orele de antrenament, chiar dacă te simți obosit/ă!

Simți că o să pici din picioare și visezi doar să ajungi mai repede în pat, așa că decizi să reduci sau chiar să renunți în ziua respectivă la programul de fitness. Dacă tu crezi că așa îți vei recupera forțele, te înșeli.

– Hidratează-te mai mult!

Apă, apă și iar apă! Nu o uita niciodată acasă. Lipsa hidratării are, poate, cel mai negativ aspect asupra corpului și a stării tale de sănătate.

– Consumă mai multe alimente bogate în fier!

Organismul funcționează bine, dacă primește fier în cantități optime, acesta fiind un nutrient indispensabil corpului. Deficiența de fier aduce, de cele mai multe ori, stări de iritabilitate, slăbiciune sau lipsă de concentrare. Uite o listă de alimente, care aduc un aport considerabil de fier în organism: carnea de vită, legumele (tot ce este verde, în special), ouăle, tofu, fasolea, alunele.

– Nu mai sări peste micul dejun!

 Te grăbești, te-ai trezit târziu și nu mai ai când să iei micul dejun. Greșit! Pe timpul nopții, corpul folosește toți nutrienții de la cină, pentru pomparea sângelui și menținerea fluxului de oxigen. Așa că în următoarea zi nu mai are ce nutrienți să folosească, motiv pentru care este atât de important micul dejun. Acesta pune metabolismul în funcțiune și îți oferă un boost bun până la următoarea masă a zilei.

– Prea multă cafea strică!

Știm că este un obicei înrădăcinat. Totuși, încearcă să nu sari în cealaltă extremă. Dacă ai impresia că un consum mai mare de cafea îți va oferi o energie mai mare, te înșeli, se va întâmpla exact opusul.

Foto: secom.ro

Sursa: monden.ro 

Distribuie articolul: