Încă din copilărie avem tendința de a ne roade sau mânca unghiile. Ceea ce este cu siguranță greșit. Acesta e un obicei care are tendința să rămână și la maturitate. În acest articol îți vom spune ce ar trebui să faci ca să scapi de această obișnuință, care îți poate aduce multe probleme de sănătate. 

Foto: harburElena

Rosul unghiilor poate crea dependență și este un proces destul de greu de oprit. Dacă nu mai suporți să-ți strici unghiile, să le agăți în orice și să nu poți să-ți faci o manichiură, iată cum poți să eviți rosul unghiilor!

Potrivit eva.ro, obiceiul de a mușca unghiile este cunoscut din punct de vedere al medicinii cu numele de onychophagia și în multe cazuri, este asociată cu situații sau nervi stresante.

Este o problemă care trebuie tratată deoarece nu este doar o chestiune de estetică, ci și de sănătate. Deci iată ce ar trebui să faci pentru a scăpa de această obișnuință: 

Aceste modalități te vor împiedica să-ți rozi unghiile:

Află care sunt cauzele

Încearcă să fii atent/ă atunci când începi să-ți rozi unghiile, pentru a observa dacă există vreo situație sau vreun factor care declanșează rosul unghiilor. Unele persoane fac acest lucru din plictiseală sau anxietate. În momentul în care îți dai seama care este cauza, poți găsi o strategie pentru a combate rosul unghiilor.

Ai grijă să îți tai unghiile 

Foto: sfatulparintilor

Taie mereu unghiile, însă nu cu dinții, ci cu unghiera. Dacă lași mai puține tentații la vedere, îți va fi mai greu să-ți rozi unghiile. Pe lângă problemele care apar la nivelul unghiilor atunci când îți rozi unghiile, îți deteriorezi și dinții. 

Aplică ojă sau lac de unghii

În cazul fetelor, atunci când îți faci manichiura, n-ai vrea să riști să o strici rozându-ți unghiile. Încearcă să aplici un strat nou de lac de unghii în fiecare săptămână, pentru a te ajuta să reziști tentației de a-ți roade unghiile. Iar dacă îți permite bugetul, investește în manichiura cu gel.

Fă astfel încât să nu-ți placă să pui unghiile în gură 

Căi de atac interne, astfel încât unghiile să aibă un gust rău și să simțiți respingerea atunci când le puneți în gură. De asemenea, poți apela la smalțurile deja elaborate din punct de vedere industrial, pe care le putem obține în farmacii sau parafarmacie.

 Înlocuiește prostul obicei cu unul bun

Ai putea să scapi de obiceiul de a-ți roade unghiile prin înlocuirea acestuia cu un obicei care te face să te simți bine. Încearcă să găsești activități care îți țin mâinile ocupate. De exemplu, joacă-te cu o minge de stres, care poate calma tensiunea musculară și reduce stresul. Unele persoane încearcă să renunțe la acest obicei prost treptat. De exemplu, se gândesc că pot roade orice unghie, exceptând unghia degetelor mici, în prima săptămână. Iar în săptămânile următoare numărul unghiilor care pot fi roase scade.

Aplică o soluție amară pe unghii

Când simți că orice altă metodă a dat greș, este timpul să apelezi la ajutorul unei soluții amare, pentru a opri rosul unghiilor. Poți întreba la farmacie ce soluții amare pot fi ingerate în condiții de siguranță. 

Mai jos găsești un remediu la domiciuliu!

Foto: antena1

Remediul de la domiciliu pe care îl vei găsi mai jos te va ajuta să pierzi obiceiul de a mușca unghiile!

Conform nature-via.com, acesta este un remediu simplu pe care îl putem numi ca remediu pentru bunică, deoarece este un remediu foarte vechi și bine cunoscut, care a fost transferat de la o generație la alta, stabilindu-se astfel în familii.

Acesta urmărește să provoace respingerea din cauza aromei puternice pe care usturoiul eliberează cu ceea ce ne va aminti că nu ar trebui să ne mușcăm unghiile.

ingrediente:

  • Un cățel de usturoi fără piele.
  • O lingură de ulei de măsline.

Mod de preparare:

  • Zdrobiți cățelul de usturoi într-un mortar.
  • Adăugați lingură de ulei de măsline.
  • Se amestecă până se amestecă bine.
  • Am pus amestecul într-un bazin mic sau în alt container unde putem pune cuiele.
  • Introducem unghiile și lăsăm puțin timp de înmuiere pentru a fi impregnate cu aromă de usturoi.

Tu ce remedii mai cunoști?

 

Distribuie articolul: