Vrei să îți promovezi serviciul, produsul sau convingerea personală și crezi că descrierea să detaliată este cea mai bună metodă de a o face? Adriana Arnăut te va convinge astăzi de ce „lauda de sine” nu miroase bine, nici măcar în servicii de copywriting.

„În copywriting, care presupune artă de a scrie texte care transformă publicul în cumpărători sau simpatizanți ai ideii voatre, se operează cu principiul luminii reflectoarelor. Marea majoritate dintre noi preferă să se poziționeze în lumina reflectoarelor și să vorbească despre ei sau produsul/serviciul. Aici menționam caracteristicile proprii și cât de minunați suntem noi sau ceea ce promovăm. Credeți că asta îi este interesant publicului vostru? Nu.

Ce se întâmpla dacă schimbăm lumina reflectoarelor asupra publicului nostru? Cînd suntem noi în lumina reflectoarelor, noi răspundem la întrebarea CUM SUNTEM NOI? Iar cînd punem publicul nostru în centrul textului, ne concentrăm pe întrebarea CE ARE PUBLICUL DIN ASTA? Oamenii vor mereu să știe Ce au ei din asta?

Haideți să facem un exercițiu simplu și să ne uităm peste articolele promoționale pe site-uri / postările pe rețelele sociale ale noastre din trecut și să observăm care este ideea principală a acestora. Vorbim despre produsul / serviciul nostru sau vorbim despre ce beneficii va aduce acesta în viețile potențialilor cumpărători.
Exemplu: Experții noștri au mers la cele mai vestite traininguri în domeniu.

Beneficiați de experiență bogată și cunoștințele vaste ale experților noștri în implimentarea celor mai moderne soluții IT în afacerea Dvs.
Încercați să le răspundeti la această întrebare data viitoare când scrieți un text promoțional pentru un serviciu sau produs. Observați și postările din feed-ul vostru. Despre ce sunt ele – caracteristici sau beneficii?”, ne întreabă Adriana Arnăut.

Vezi și: Cât de lung trebuie să fie un text pe rețelele sociale? Adriana Arnaut îți spune (Video)