Textele, ca și tot ce facem, vorbesc despre noi, autorii, multe. Spre exemplu un text cu multe semne de punctuație denotă un copywriter leneș, după Adriana Arnăut. Iată explicația specialistului și cum putem remedia această problemă în textele pe care le scriem.

„Știați că multe semne de exclamare folosite într-un text sunt, de fapt, semnele unui copywriter leneș?

Un copywriter bun folosește cuvintele pentru a transmite mesaje puternice, fără aceste semne de punctuație. Utilizarea excesivă a semnelor de exclamare în texte non-literare creează impresia că strigați la cititor, ceea ce nu este deloc favorabil pentru imaginea produsului sau serviciului pe care îl promovați.

Ce poate fi mai rău decât un semn de exclamare pus nelalocul lui? Să folosiți trei semne de exclamare consecutiv! Așa grupuri vesele creează impresia unei atitudini disperate și respingătoare, deoarece ele nu transmit absolut nimic, ci lasă mult loc de interpretare. Fiecare cititor o va interpreta în dependență de starea lui de spirit, iar voi aveți toate șansele să suferiți un eșec total.

Mulți autori de texte cred cu desăvarsire că semnele de exclamare le descriu perfect starea de entuziasm sau fascinație. Total greșit. Atunci când doriți să transmiteți anumite emoții, o puteți face cu un succes uimitor prin diverse figuri de stil, adjective și adverbe combinate armonios și un pic de imaginație.

Oricum puterea unui cuvânt spus la locul potrivit nu se compară cu nimic”, crede cu certitudine Adriana Arnăut, specialist în Copywriting.