Crezi că textele lungi de pe rețelele de socializare sunt mereu citite de toți prietenii tăi? Nu prea. Adriana Arnăut îți spune în câte cuvinte trebuie să îți structurezi mesajul de pe rețelele de socializare prin copywriting de calitate, pentru că acesta să ajungă la cât mai multe persoane.

„Fiecare rețea de socializare are un număr maxim de caractere permis. Dar faptul că îți vei limită mesajul la acest număr nu este o garanție că acesta va ajunge la numărul maxim de persoane.

De exemplu: Facebook.
Numărul maxim de caractere pentru o postare este de 63,206. Dar, Facebook nu va permite ca întreg mesajul tău să fie vizibil. În versiunea de desktop, Facebook va arată în jur de 400 de caractere, iar restul va ascunde după cuvintele „arată mai mult”. Acest număr variază între 400 și
500 de caractere, în funcție de aplicația din telefon.

Instagram permite 2,200 caractere în poștări, dar ideal ar fi să va limitați la 125. Asta deorece atât instagram, cât și facebook consideră că aceste limite de caratere sunt destule pentru a exprimă o idee într-o manieră clară, fie că este descriere a unei poze, a unui link sau pur simplu o actualizare de stare.
De aceea, data viitoare când scrieți o postare și aveți atât opțiunea de a scrie pe lung, dar și pe scurt, eu va recomand să alegeți opțiunea mai succintă. Astfel, mai multe persoane vor citi mesajul vostru, ceea ce înseamnă că scopul vostru va fi atins.