Vine 1 septembrie, anul ăsta mai degrabă vine 3 septembrie și, odată cu el – școala! Ție ce amintiri îți trezește, îți plăceau ceremoniile de Primul Clopoțel, îți amintești de prima zi de școală? Am provocat mai multe persoane cunoscute de la noi ca să răscolească sertarele cu poze și amintiri. Iată ce ne-a spus despre cea mai frumoasă amintire de școală Adriana Arnăut, fondatoarea Școlii de Copywriting.

Și-a îndrăgit prima învățătoare deoarece avea aceeași coafură ca și mama ei

„1 septembrie… trec și acum fiori prin mine de fiecare dată când se apropie această zi. Fiori buni, dulci, cu amintiri frumoase. Primul meu 1 septembrie a fost la Liceul „Ion Creangă”, liceu unde ambii mei părinți erau profesori. Pe atunci, la 7 ani, asta mi se părea taaare frumos – să învăț în școala unde predau ai mei. Evident, în timp mi s-a schimbat părerea. Țin minte și acum sala de clasă luminoasă, mare, cu o tablă pe care abia așteptam să scriu. Doamna Silvia Minciună, prima dirigintă, o doamnă care avea cam aceeași coafură ca și mama mea și, din cauza asta, îmi părea și mai dragă din prima clipă. Colegi mulți, cu mulți dintre care curând s-au legat prietenii de durată… Le doresc micilor școlari să aibă și ei amintiri frumoase legate de fiecare 1 septembrie de pe durata studiilor și să învețe nu pentru note, dar pentru cunoștințe. Asta e ceea ce va conta după absolvire”, îndeamnă cu drag Adriana Arnăut.

Vezi și: Textele care atrag sunt cele cu cifre! 4 idei demne de urmat în scrierea de texte de la Adriana Arnaut (Video)

Schimbarea școlii e o tristețe doar până când îi descoperi avantajele

„Cea mai frumoasă amintire din școală este legată de clasa a 9-a, când am întâlnit colega care urma să îmi devină prietenă pe viață. Am făcut atâtea nebunii împreună, încât și azi nu ne ajunge timp să depănăm toate amintirile când ieșim împreună. Dacă e să mă gândesc la amintirile mai triste, atunci ele sunt mai puține. Probabil, momentul când am plecat dintr-un liceu în altul mi s-a părut trist atunci, pentru că mă despărțeam de colegii cu care am învățat 9 ani. Asta, însă, a dus la multe alte lucruri și mai frumoase, inclusiv să învăț în același liceu cu soțul meu”, ne mai mărturisește Adriana Arnăut, inițiatoarea Școlii de Copywritting.

Ai și tu o poveste inedită legată de prima zi de școală sau de amintirile legate de ea? Scrie-ne la EA@interakt.md