Știați că cifrele sunt considerate magice în copywriting? Ele au capacitatea de a atrage și menține atenția publicului pe parcursul lecturării textului, iar expertul în copywritting Adriana Arnăut ne încurajează să le folosim din plin! Iată de ce și cum acestea pot fi scrise în text așa ca să ne ajute cu adevărat.

„A folosi cifrele în copywriting este un lucru foarte înțelept. Ele oferă creierului o percepere și scanare mai rapidă a informației.

Scrieți orice număr în texte cu ajutorul cifrelor în loc de litere – astfel ele vor fi mai ușor de detectat cu privirea:

  • 9 vs nouă;
  • 435 vs patru sute treizeci și cinci.

La fel, Cifrele pot adăuga o valoare credibilă și mai exactă textului tău.

De exemplu:

    • Poți economisi 297$ la următoarea cumpărătură, în loc de, poți economisi niște bani la următoarea cumpărătura;

sau:

  • 123 de persoane deja au semnat petiția, în loc de, mai mult de 100 de persoane au semnat petiția.

Cifrele vă pot ajuta să explicați un beneficiu.

  • Abonamentul este de doar 50 de lei lunar, în loc de, abonamentul are un preț accesibil.
    Când este vorba despre matematică, fă o favoare cititorilor tăi și fă calculele pentru ei. Acest truc vă ajuta potențialii consumatori de a percepe mai bine contextul, fără a face efort. Atunci când descrii o ofertă care implică economisire de bani, fă calculele chiar acolo in text pentru a transmite valori mai impresionante, credibile și exacte.

De exemplu:

  • Alege azi noul abonament si economiseste 20 % lunar din factură. Vei achita cu 100 de lei mai putin în fiecare lună, iar la sfârșitul anului vei avea o economie totala de 1200 de lei.

Fiți cu ochii pe noi – revenim curând cu noi sfaturi despre cum e bine să scrieti orice tip de text!”, spune Adriana Arnăut, inițiatoarea Școlii de Copywritting.