Nu doar femeile suferă după o poveste ce s-a încheiat, ci și bărbații. Să începi o relație nouă poate fi o alegere care te poate ajuta să uiți de fosta iubire și să înveți să oferi dragoste din nou, să dăruiești și să îți dorești să îți faci noi amintiri. Și din moment ce stările și trăirile tale au legătură cu dorul care încă te poate măcina, atunci cu siguranță ai capacitatea să observi dacă partenerul tău este în aceeași situație. 

Astfel, dacă ești implicată într-o relație nouă, dar sunt câteva semne subtile că patenerului tău îi e dor de fosta iubită, cel mai bine este să analizezi în detaliu situația și să comunicați.

La ce semne trebuie să atragi atenția 

Nu este dornic să primească afecțiune din partea ta

Când partenerul tău se gândește la vechea relație, acest lucru înseamnă că nu răspunde la afecțiune. Potrivit lui Grant Brenner, medic psihiatru și autor al unui studiu despre relații, iubitul tău poate considera că momentele de intimitate emoțională și fizică sunt un semn de trădare față de fosta iubire. Astfel, gândurile care îl macină rezultă în incapacitatea lui de a se deschide în fața ta și de a primi afecțiune și atenție.

Gândurile lui sunt în altă parte în momentele de intimitate

Partenerul tău evită contactul vizual când sunteți într-un moment intim? Sau are tendința să își întoarcă privirea? Aceste semne, însoțite de gesturi care îl fac să fie absent, sunt o dovadă că încă se gândește la fosta iubire și nu poate depăși experiențele anterioare.

Păstrează lucruri care îi aduc aminte de fosta iubită

Foarte mulți dintre noi păstrăm lucruri care ne aduc aminte de persoanele pe care le-am iubit și alături de care am creat povești frumoase, însă este greu să accepți faptul că partenerul tău nu este pregătit să uite de fosta relație. Iar acesta nu mai este un semn subtil că îi e dor de fosta iubită, ci este unul extrem de evident.

Își mărturisește dragostea în mod constant 

Cu toții ne dorim să trăim o poveste adevărată de iubire, suntem dornici să primim și să oferim afecțiune, suntem dispuși să dăruim și ne dorim să fim fericiți în cuplu, dar toate aceste trăiri minunate trebuie să vină de la sine. Dacă partenerul tău își mărturisește dragostea și afecțiunea în mod constant, chiar de la începutul relației, acest comportament este o dovadă că îi e dor de fosta iubire și că nu este pregătit să fie într-o relație nouă.

Îi urmărește activitatea pe rețelele de socializare

Trebuie să recunoaștem că tuturor ne place să mai aruncăm un ochi pe conturile de Facebook sau de Instagram ale persoanele de care ne-am despărțit, însă este neplăcut să fim martori la astfel de acțiuni. Dacă ai observat acest comportament la partenerul tău și vezi că face acest lucru în mod constant, atunci este încă un semn clar că nu o poate uita pe fosta parteneră.

Vrea să păstreze vechile obiceiuri 

Dacă partenerul tău nu poate renunta la vechile obiceiuri și îți propune să mergeți în locurile în care obișnuia să își petreacă timpul cu fosta prietenă, atunci este un semn clar că nu poate lasa trecutul în urmă și că nu este dispus să își creeze amintiri noi cu tine. Să începi o altă relație înseamnă să fii dispus să faci schimbări în viața ta, să trăiești experiențe noi și să descoperi persoana alături de care ai ales să îți petreci timpul. Astfel, dacă el nu este dispus să facă cel mai mic efort pentru a schimba ceva în viața lui, atunci este o dovadă clară că nu este potrivit pentru tine.

Nu vorbește la viitor despre relația voastră

Trebuie să recunoști că în orice relație se ajunge, mai devreme sau mai târziu, la discuții despre viitor. Partenerul tău refuză să deschidă acest subiect sau nu este dornic să își imagineze cum ar putea arăta relația voastră peste câțiva ani? Dacă ai observat că nu vrea să vorbească despre ce urmează să faceți peste o lună sau peste o perioadă mai lungă, dacă nu vrea să discute despre ideea de a vă muta împreună sau dacă nu ia în calcul întemeierea unei familii cu tine, atunci este posibil ca el doar să se folosească de relația cu tine pentru a uita de fosta iubire.

Nu i-a impus limite fostei

Este adevărat, sunt perioade, chiar și după o despărțire dureroasă, în care cei doi păstrează legătura în continuare, își trimit mesaje, își oferă sfaturi sau se întâlnesc ocazional, dar toate aceste lucruri au o limită. Dacă fosta lui iubită îl caută constant, iar de multe ori se întâmplă să fii prezentă la foarte multe discuții pe care ei le au, înseamnă că nu este pregătit să rupă complet legătura și, de teamă să nu o piardă complet, este dispus să își sacrifice relația cu tine.

SURSA: Divahair.ro