În afară de protecția solară zilnică, care are capacitatea de a preveni îmbătrânirea prematură a pielii, dieta este un alt factor care joaca un rol major în lupta pentru a-ți menține tenul tânăr și sănătos cât mai mult timp.

Iată câteva alimente pe care să le consumi des, dacă vrei să ai o piele impecabilă, indiferent de vârstă:

Afinele

Bogate în antioxidanți, printre care și vitamina C, afinele sunt adevărate superalimente pe care să le consumi cât mai des ca să combați efectele îmbătrânirii.

Oferă protecție împotriva radicalilor liberi apăruți la nivelul pielii în urma expunerii la soare sau din cauza stresului și a poluării.

Turmericul

Curcumina, pigmentul care oferă culoarea de un galben intens turmericului, are capacitatea de a combate degradarea pielii la nivel celular. De asemenea, reduce inflamația și îmbunătățește sănătatea pielii și a corpului, în general.

Ardeiul

Doar o jumătate de ardei roșu oferă 158 la sută din necesarul zilnic de vitamina C. Acest antioxidant puternic este esențial pentru sistemul imunitar și pentru combaterea degradării celulare la nivelul pielii, provocată de expunerea la soare și procesul natural de îmbătrânire.

Ciupercile

Ciupercile se numără printre puținele alimente care conțin vitamina D în mod natural.

În afara faptului că este deosebit de importantă pentru starea de spirit și sănătatea oaselor, vitamina D este esențială pentru frumusețea și sănătatea pielii.

Ciocolata neagră

Bogată în flavonoizi, care contribuie la circulația sanguină la nivelul pielii, ciocolata neagră îmbunătățește fermitatea pielii. Flavonoizii protejează în același timp pielea de efectele nocive ale razelor UV.

Nucile braziliene

Aceste nuci delicioase, originare din America de Sud, conțin cantități impresionante de seleniu.

Numai trei sau patru nuci braziliene pe zi sunt suficiente pentru aportul zilnic recomandat de seleniu, un nutrient care joacă un rol vital in sintetizarea ADN-ului celular.

Peștele gras

Acizii grași omega-3, care se găsesc din abundență în peștele gras precum somon, sardine sau macrou, este esențial pentru o piele frumoasă din interior. Protejează întregul organism de inflamație, inclusiv pielea. Omega-3 contribuie la menținerea unui ten hidratat, cu o strălucire naturală.

Rodiile

Semințele de rodii conțin compuși care cresc capacitatea organismului de a sintetiza colagenul, proteina ce oferă fermitate pielii.

Distribuie articolul: