Odată cu apropierea sezonului cald apar și gânduri că nu ar fi rău de dat jos câteva kilograme. Dar aici intervine întrebarea: Dietă sau Schimbarea Stilului de Viață? La această întrebare ne-a răspuns Valeria Chetrari, tânăra care a reușit să scape de mai bine de 20 de kilograme în doar șase luni, iar motivația a fost dragostea pentru viață.

Care a fost momentul decisiv ce te-a determinat să faci acest pas?

„Cred că au fost mai mulți factori care m-au motivat, dar cel mai important a fost sănătatea! La 24 de ani aveam un corp mult prea obosit și pot spune chiar îmbătrânit. Iată de ce am regândit modul de viață și am înțeles că noi suntem ceea ce mâncăm, iar efortul fizic regulat ne întinerește!”, spune Valeria.

„Nu e o dietă…”

„Un lucru este sigur, NU E O DIETĂ! Este o schimbare în stilul de viață, o schimbare în nutriție și în gândire! Am avut ocazia să învăț de la o echipă întreagă care sunt regulile alimentației corecte, mai mult, am avut parte de un mentoring foarte bun în acest proces de slăbire!”, adaugă tânăra.

Au urmat schimbări și în familie?

„Am schimbat totul în alimentația familiei noastre. Împreună cu soțul nu mai folosim zahărul sau făina albă. Ne bucurăm că am făcut această alegere, pentru că rezultatul a urmat la ambii din noi!

E important că am încetat să mănâncăm deserturile comerciale, însă le savurăm din când în când pe cele gătite de mine! La acest capitol sunt o sumedenie de rețete de deserturi sănătoase, cum ar fi pe bază de nuci sau semințe”, spune ea.

Cum ar trebui să fie conceput un antrenament corect și eficient în același timp?

„Fiecare persoană își cunoaște capacitățile sale și își poate construi un sistem de antrenamente după propriile puteri. Eu de obicei fac cardio în fiecare dimineață și de 3-4 ori pe săptămână adaug la acel cardio și exerciții pentru anumite grupuri de mușchi”, a menționat Valeria.

Conteanză motivația

„La început era mai complicat să merg la unele evenimente și să văd toate gustoșenile interzise pe masă, dar repede treceam peste asta când îmi aminteam motivul pentru care am ales să mă refuz de unele produse! Am înțeles că nu respect o anumită dietă, ci îmi schimb modul de viață”, a explicat tânăra.

„…nimic imposibil nu există”

„Fiecare persoană reușește să facă o schimbare, doar dacă își va dori cu adevărat acest lucru, restul sunt doar scuze! De asta eu m-am convins că nimic imposibil nu există!”, a declarat ea.

Totuși cum îi motivăm pe oameni să facă sport?

„Este vorba de conștiința fiecăruia față de sănătatea sa! Pentru mine a fost un moment decisiv când nu mai simțeam tinerețea și anii pe care îi aveam. După ce sportul a devenit o regularitate în viața mea, orice mișcare sau efort fizic este altfel simțit de corpul meu! Nu mai există gâfâială la ridicarea scărilor și nu mai sunt o problemă dansurile pentru ore întregi, le pot savura și două, uneori și trei ore!”, a menționat Valeria.

Ce s-a schimbat în viața ta, după ce ai dat jos kilogramele de până acum?

„Am devenit mai ușoară! Poate asta pare destul de banal, dar este o plăcere enormă. Nu mai simt greutatea pe care o simțeam înainte. Soțului tot îi place acest moment!”, a exclamat domnișoara.

Mai mult, ai deschis si o pagină pe facebook, „Orange in the Kitchen”, unde ai postate deja câteva rețete. De unde a venit această idee?

„Am început în carantină să studiez câteva programe de editare a video-urilor, iar pentru asta îmi trebuia material. M-am gândit ce aș putea filma acasă și am ales mâncarea pe care o prepar și apropo, pe care mulți o laudă! La început a avut un scop mai simplu, dar cu fiecare rețetă, scopul acestei pagini devine tot mai sofisticat”, a spus Valeria.

Ce-ți dorești să promovezi prin desfășurarea blogului?

„Cel mai important mesaj este că mâncarea sănătoasă poate fi și gustoasă! Un alt mesaj este că desertul fără zahăr nu înseamnă desert fără dulce! Și ultimul, dar nu mai puțin important este că atunci când gătim trebuie să o facem cu dragoste, asta la sigur face mâncarea mai specială și mai delicioasă! La moment acest blog doar își începe activitatea, sper cu timpul să crească comunitatea și aceste mesaje vor fi vizibile pentru mai mulți”, a concluzionat tânăra.

Iată un desert mai puțin caloric pe care îl propune tânăra:

Autor: Roxana Onici, stagiară

Sursa foto: Instagram.com, Facebook.com

Vezi și: Niciodată să nu spui niciodată. Filmul „The intern”, cu Robert De Niro, o demonstrează (Recenzie)